Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Skolsköterska

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Välkommen att utvecklas med oss

Skärgårdens skolor består av fyra enheter, Dalarö, Ornö, Utö och Muskö skola. Den sista ingår dock ej i detta uppdrag. Vi söker nu en kvalificerad skolsköterska
Att vara skolsköterska i Haninge kommun innebär att du har höga förväntningar och en tro på att alla elever kan nå framgång utifrån sina förutsättningar. Du skapar goda relationer, såväl med elever som med vårdnadshavare, byggda på förtroende och respekt. Du är medveten om din egen påverkan på elevernas mående. 

Ditt uppdrag

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av främjande och förebyggande hälsoarbete, hälsosamtal, vaccinering av elever och hälsokontroller. Du kommer delta i elevvårdsteamet tillsammans med rektor, skolpsykolog, kurator, skolläkare och speciallärare/specialpedagog. Som skolsköterska kommer du även att samarbeta med vårdnadshavare samt andra verksamheter och myndigheter utanför skolan. Majoriteten av din tid är du på Dalarö skola med vissa besök på övriga verksamheter.

Det här söker vi hos dig

Distriktssköterska, specialist inom barn- och ungdom eller skolsköterskeutbildningen i Skövde.

I Haninge erbjuds du ett introduktionsprogram för skolsköterskor som löper under det första anställningsåret. Skolsköterskor och skolläkare i kommunen träffas regelbundet, 1 gång/månad för professionsspecifik utbildning. Du erbjuds handledning och deltagande i skolsköterskekongressen. Som skolsköterska ansvarar du för att utföra basprogrammet samt delta i skolans förebyggande och främjande arbete genom elevhälsoteamet.

Meriterande egenskaper är: Att du är strukturerad, har förmåga till självständigt arbete samtidigt som du fungerar väl i grupp och i samarbete. Du bör ha goda sociala egenskaper och förmåga att möta elever, vårdnadshavare och kollegor med lyhördhet och respekt.

Vi dokumenterar i Prorenata. Kunskaper om systemet är meriterande men inte kravställt. 

Det här kan vi erbjuda dig

(Lägg till eller ta bort vad som gäller för den aktuella tjänsten)

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och chefer. Skärgårdens skolor erbjuder en fantastik miljö och härliga elever. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid  friskvårdsbidrag samt möjlighet till semesterväxling. I rollen ges du möjlighet till extern handledning och kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov.”

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Haninge kommun ser mångfald som en styrka och välkomnar alla sökande.

Vår kompetensbaserade rekryteringsmetodik syftar till att fokusera på individens kompetens och därigenom även motverka diskriminering.

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Deltid

Tillträde: Aug 2024

Löneform: Måndagslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 70

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2024/133

Kontakt: Magnus Andersson
08-6065101

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Publicerat: 2024-03-25

Sista ansökningsdag:
2024-04-14

Senast uppdaterad: 5 april 2024