Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Ledsagare till synskadad man på Dalarö sökes

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Vill du vara med på vår utvecklingsresa för att bli en lättillgänglig, synlig och kunskapsbaserad socialtjänst med ett förebyggande arbetssätt? Hos oss på social- och äldreförvaltningen får du vara med och bidra till att framtidssäkra socialtjänsten. Vi arbetar utifrån våra målgruppers behov inom individ- och familjeomsorg, funktionshinderomsorg och äldreomsorg, för att invånarna i Haninge ska kunna leva ett självständigt liv. Vi har fokus på resultat och vad som skapar värde för dem vi är till för. Välkommen till oss!

Välkommen att utvecklas med oss

Kontaktverksamheten har ledsagar-, avlösar- och kontaktpersonsuppdrag till barn, ungdomar och vuxna inom LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) samt till vuxna inom SoL (socialtjänstlagen). Att ha en ledsagare eller avlösare är frivilligt och kan erbjudas både barn, ungdomar och vuxna. Besluten tas med stöd i LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) eller SoL (socialtjänstlagen).

Ditt uppdrag

Som ledsagare hjälper och stöttar du ett barn, ungdom eller vuxen med funktionsvariation att delta i samhällslivet utanför det egna hemmet och underlättar i kontakten med andra människor. Det kan exempelvis handla om att delta i olika fritidsaktiviteter, träffa vänner, gå på bio, träna på att åka kollektivt eller bara ta en promenad. Syftet med insatsen är att bryta den sociala isolering som kan vara en följd av att ha en funktionsvariation.

Som ledsagare i detta uppdrag hjälper du manlig insatstagare i 70-års åldern att komma ut på olika aktiviteter, såsom att gå på teater, café- och restaurangbesök.

Det här söker vi hos dig

Du behöver ingen utbildning eller särskild erfarenhet för att bli ledsagare men du bör ha socialkompetens, vara lyhörd och  ha en förmåga att ge rätt stöd.

Som person är du empatisk, ansvarsfull och pålitlig. Du har lätt för
att ta egna initiativ, kan arbeta självständigt och besitter förmågan att skapa goda relationer med andra
människor. Då man arbetar i nära relation är det viktigt att du har ett långsiktigt tänk för uppdraget

Ersättning

Uppdraget passar dig som vill jobba extra några timmar i veckan. För ditt uppdrag ersätts du per timme och för vissa kostnader i samband med uppdraget, till exempel utlägg för fika eller bussbiljett.

 

Logga in och sök jobbet

Haninge kommun ser mångfald som en styrka och välkomnar alla sökande.

Vår kompetensbaserade rekryteringsmetodik syftar till att fokusera på individens kompetens och därigenom även motverka diskriminering.

Om tjänsten

Anställningsform: Särskild visstidsanställning

Anställningens omfattning: Deltid

Löneform: timlön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 12tim/månaden

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2024/253

Kontakt: Nanna Palm
08-6067000

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Publicerat: 2024-05-06

Sista ansökningsdag:
2024-06-30

Senast uppdaterad: 20 juni 2024