Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Kurator

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Smiley face

 

Beskrivning

Skärgårdens skolor består av fyra enheter, Dalarö, Ornö, Utö och Muskö skola. Vi söker nu en kvalificerad kurator.
Att vara kurator i Haninge kommun innebär att du har höga förväntningar och en tro på att alla elever kan nå framgång utifrån sina förutsättningar. Du skapar goda relationer, såväl med elever som med vårdnadshavare, byggda på förtroende och respekt. Du är medveten om din egen påverkan på elevernas mående. 

 

Arbetsuppgifter

Med utgångspunkt i elevernas resultat, forskning och beprövad erfarenhet, följer du upp dina kontakter, reflekterar och utvärderar i syfte att utveckla ditt arbete. Du ger framåtsyftande återkoppling till eleverna med syfte till utveckling och stöttar elever i behov av särskilt stöd. Vi arbetar med kollegialt lärande vilket innebär att du samarbetar med kollegor för att utveckla dig själv och dina elevkontakter. Skolans kurator ingår i skolans elevhälsoteam.  I elevhälsoteamet ingår skolledning, skolsköterska, kurator och speciallärare samt specialpedagog.

Kvalifikationer
Du är utbildad socionom. Du är väl förtrogen med arbetet som kurator på en grundskola och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Du är flexibel och har god samarbetsförmåga, har lätt för att skapa goda relationer och samverka med elever, vårdnadshavare, arbetslaget, skolans elevhälsoteam samt skolledning. Du ser dokumentation och bedömning av elevernas mående som en självklar del i ditt arbete. Du har god förmåga för analys och reflektion och utvecklar ständigt ditt arbete.

Du bör vara flexibel och klara att självständigt prioritera och organisera för din arbetsuppgifter samt drivas av att nå goda resultat. Du bör ha tillräckligt med erfarenhet för ett helhetsperspektiv på varje uppdrag, vara relationsskapande och god förmåga att samarbeta. Organisation, förhållningssätt, estetik, glädje och fantasi skapar möjligheter och gör stor skillnad. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Villkor
Du får stor möjlighet att planera din tid mot att du kan ta dig mellan våra enheter med bil. Handledning kan ges både på plats och digitalt. Du erbjuds friskvård och reducerat måltidspris.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande. 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Haninge kommun ser mångfald som en styrka och välkomnar alla sökande.

Vår kompetensbaserade rekryteringsmetodik syftar till att fokusera på individens kompetens och därigenom även motverka diskriminering.

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Deltid

Tillträde: 14/8 2024

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 50%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2024/264

Kontakt: Magnus Andersson
08-6065101

Facklig företrädare:
Fackliga representanter nås via växeln
08-6067000

Publicerat: 2024-05-13

Sista ansökningsdag:
2024-05-27

Senast uppdaterad: 20 maj 2024