Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Jobba med oss som socialsekreterare med unga vuxna 18 - 29 år

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Vill du vara med på vår utvecklingsresa för att bli en lättillgänglig, synlig och kunskapsbaserad socialtjänst med ett förebyggande arbetssätt? Hos oss på social- och äldreförvaltningen får du vara med och bidra till att framtidssäkra socialtjänsten. Vi arbetar utifrån våra målgruppers behov inom individ- och familjeomsorg, funktionshinderomsorg och äldreomsorg, för att invånarna i Haninge ska kunna leva ett självständigt liv. Vi har fokus på resultat och vad som skapar värde för dem vi är till för. Välkommen till oss!

Välkommen att utvecklas med oss för Haninges unga vuxna

Enheten utredning unga vuxna inom området andra linjen vuxen i Haninge kommun söker en socialsekreterare för målgruppen unga vuxna 18-29 år . 

Inom andra linjen vuxen ingår myndighetsutövning inom målgrupperna unga vuxna, vuxna med beroendeproblematik samt socialpsykiatri. Vi har boenden i egen regi för målgrupperna, boendestöd, bosociala insatser samt egen öppenvård. Tillsammans verkar vi för en samordnad socialtjänst och vill vi skapa och bibehålla en kultur som främjar bra bemötande, hög tillgänglighet och hög rättssäkerhet. Vi strävar efter att utveckla ett mer samordnat och integrerat teamarbete för att bättre möta målgruppens ofta komplexa behov. 

Utredning unga vuxna ansvarar för myndighetsutövning och vårt uppdrag är att stärka förmågan hos personer från 18 år som lever med beroende eller annan problematik, att uppnå en god livskvalité och ett självständigt liv. Med individen i centrum utreder vi behov, fattar beslut och ger uppdrag till utförare i egen och privat regi, samt följer upp insatser.                     

Utredning unga vuxna består idag av en enhetschef, en senior socialsekreterare och nio socialsekreterare som arbetar med åldern 18–29 år, där två är inriktade mot personer som lever en kriminell livsstil. 

Kollegorna i gruppen unga vuxna beskriver att det som gör arbetet så spännande är att man möter en bred målgrupp unga vuxna med bland annat psykisk ohälsa, neuropsykiatri, kriminalitet och beroende. Man får samarbeta med många olika enheter och aktörer bland annat inom kommunen och regionen. I arbetet med unga vuxna har man möjlighet att påverka och arbeta för att framtidens vuxna ska få ett bättre liv.

Vi är ett engagerat och nära team som stöttar varandra. Det ska vara roligt att gå till jobbet!

Vi är också väldigt glada och stolta över att ha påbörjat att vidareutbilda medarbetare i samtalsmetoden MI (motiverande samtal), där medarbetare ges möjligheten att få regelbunden träning och handledning för att utveckla sin MI- kompetens.

Välkommen till en spännande vardag där vi tar Haninge in i framtiden.

 

Ditt uppdrag

Vi söker nu en person till en tillsvidaretjänst. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Målgruppen består av personer mellan 18-29 år där du huvudsakligen kommer att utreda och bedöma behov av insatser och vård enligt SoL, LVU och LVM samt följa upp insatser. 

Exempel på arbetsuppgifter:

•  Att utreda och bedöma behov av insatser och vård enligt SoL, LVU och LVM samt följa upp insatser.

•  Att kontinuerligt arbeta för att uppnå rättssäker och likställd biståndsbedömning.

•  Att samverka både externt och internt. Du kommer delta i SIP-möten, vårdplaneringar och andra nätverksmöten. 

•  Att handlägga och dokumentera enligt gällande lagstiftning.

•  Du deltar aktivt i ärendedragningar för att få stöd i ärendeprocessen, samt bidra med din kompetens.

•  Du är med och bidrar till verksamhetsutvecklingen för att vi tillsammans ska utveckla arbetssätt för att möta våra medborgares behov.

 

Det här söker vi hos dig

•  Socionomexamen

•  Du har erfarenhet av arbete inom socialtjänstens myndighetsutövning. Meriterande områden är arbete med ungdom, unga vuxna och beroende.

•  Du trivs med att driva utredningsprocesser och har en god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift.

•  Du är som person lyhörd och tydlig i din kommunikation och har lätt för att skapa goda relationer.

Eftersom vi arbetar för ett bättre liv för våra medborgare behövs ditt engagemang och idéer för att vi tillsammans ska fortsätta driva vår verksamhet mot utveckling och för att nå våra mål.

Det är viktigt för oss att du är en stabil person som har förmåga att kunna fokusera och avgränsa.  Du har också ett lösningsorienterat och empatiskt förhållningssätt och är tydlig och strukturerad i ditt arbete. Du är självgående och har förmåga att ta egna initiativ för att se till att arbetet flyter på. Du har god samarbetsförmåga och lägger stor vikt vid att ge ett gott bemötande, både internt och externt. Vi arbetar ständigt för en god arbetsmiljö och lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Det här kan vi erbjuda dig

Vi är en härlig arbetsgrupp och erbjuder dig en god arbetsmiljö med ett spännande och utvecklande uppdrag. Du har en stor möjlighet att påverka verksamheten och enhetens framtida arbete. När du jobbar hos oss får du dessutom stora möjligheter till egen professionell utveckling i vardagen.

Inom andra linjen vuxen har vi en egen specialistsocionom som jobbar med metodutveckling för en evidensbaserad praktik. Vi har även en del administrativa funktioner exempelvis assistent, administratör samt placeringssamordnare som på uppdrag av socialsekreteraren letar efter vårdgivare som kan matcha individens behov. 

Vi i arbetsgruppen har gemensamt extern handledning var fjärde vecka och kontinuerlig kompetensutveckling i samtalsmetodiken MI. Vi erbjuder även möjlighet till distansarbete.

Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från Stockholm City. Vi har fri tillgång till gym i huset, friskvårdsbidrag, ledighet på klämdagar, möjlighet till semesterväxling samt besök hos läkare och tandläkare på betald arbetstid.

 

Välkommen med din ansökan!

Intervjuer sker löpande under ansökningsperioden.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Haninge kommun ser mångfald som en styrka och välkomnar alla sökande. Vår kompetensbaserade rekryteringsmetodik syftar till att fokusera på individens kompetens och därigenom även motverka diskriminering.

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2024/371

Kontakt: Victoria Cavero, enhetschef
08-6067206

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Publicerat: 2024-07-10

Sista ansökningsdag:
2024-07-24

Senast uppdaterad: 18 juli 2024