Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Haninge kommun söker ekonomiadministratör

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Ditt uppdrag

I din roll som ekonomiadministratör kommer du huvudsakligen arbeta med leverantörsreskontra. Gruppen du kommer arbeta i är backup för varandra och hjälps åt, vilket gör att du kan komma att arbeta även i kundreskontra.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter i leverantörsreskontra innebär att:

 • lägga upp nya leverantörer
 • hantera fakturor i ”loggen”
 • registrera utanordningar
 • balanskontoavstämningar och analys av leverantörsreskontra
 • medverka i projekt knutna till ditt område
 • göra kontroller av kommunens utbetalningar
 • ha daglig kontakt med anställda inom kommunen och leverantörer

I rollen ingår också att ge service, utbilda och informera chefer och anställda ute i verksamheterna, vara backup för varandra vid behov och andra förekommande arbetsuppgifter inom gruppen. Du tar ett aktivt ansvar för de egna och gruppens arbetsuppgifter.

Det här erbjuder vi dig

Du kommer arbeta i den redovisningsadministrativa gruppen som består av åtta personer, varav fem är ekonomiadministratörer. Arbetsklimatet är öppet och hjälpsamt. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde samt med bra kommunikation, endast 20 minuter från T-centralen. Du kommer ha fri tillgång till gym i kommunhuset, friskvårdsbidrag, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling.

Våra förväntningar

Vi söker dig som har:

 • lägst gymnasieutbildning med ekonomisk inriktning alternativt likvärdig utbildning eller erfarenhet
 • flera års erfarenhet inom leverantörsreskontra
 • goda kunskaper i Officepaketet
 • har bra kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i svenska, både skriftligt och muntligt

Det är meriterande om du har arbetat inom en ekonomifunktion i kommunal verksamhet, har arbetat med kundreskontra samt om du har arbetat i Proceedo och ERP Unit4 (fd Agresso).

För att lyckas i rollen som ekonomiadministratör hos oss behöver du vara flexibel, noggrann och strukturerad. Du har förmåga att se både helheter och detaljer beroende på vad arbetsuppgiften kräver. Som person är du nyfiken och drivs av att lära dig nytt, tar egna initiativ till förändringar, förbättringar och utveckling. Du är en bra lagspelare som arbetar mot gemensamma mål, delar med dig av kunskap, är hjälpsam, lösningsorienterad och som följer gemensamma spelregler. Du trivs med att arbeta såväl självständigt som i grupp. Rollen innebär kontakter både internt och externt och förutsätter att du är serviceinriktad, engagerad och kan skapar goda relationer.

Värt att veta

Den redovisningsadministrativa gruppen tillhör enheten koncern- och finansredovisning som ingår i ekonomiavdelningen som består av ca 65 medarbetare. Ekonomiavdelningen är en del av kommunstyrelsen vars uppdrag är att tillhandahålla stöd, service och styrning till verksamheterna.

Välkommen med din ansökan! 

Logga in och sök jobbet

Haninge kommun ser mångfald som en styrka och välkomnar alla sökande.

Vår kompetensbaserade rekryteringsmetodik syftar till att fokusera på individens kompetens och därigenom även motverka diskriminering.

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Snarast

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2024/23

Kontakt: Lina Isaksson
08-6067000

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Publicerat: 2024-02-05

Sista ansökningsdag:
2024-03-05

Senast uppdaterad: 26 februari 2024