Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Gruppledare funktionsnedsättning

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Vill du vara med på vår utvecklingsresa för att bli en lättillgänglig, synlig och kunskapsbaserad socialtjänst med ett förebyggande arbetssätt? Hos oss på social- och äldreförvaltningen får du vara med och bidra till att framtidssäkra socialtjänsten. Vi arbetar utifrån våra målgruppers behov inom individ- och familjeomsorg, funktionshinderomsorg och äldreomsorg, för att invånarna i Haninge ska kunna leva ett självständigt liv. Vi har fokus på resultat och vad som skapar värde för dem vi är till för. Välkommen till oss!

Välkommen att utvecklas med oss

Enhetens övergripande mål är att skapa förutsättningar för ökad självständighet för målgruppen. Verksamheten bedrivs utifrån lagstiftningens krav, politiska mål och kommunens riktlinjer.

Tyngdpunkten i enhetens arbete inom myndighetsutövning är rättssäker handläggning, enhetliga bedömningar samt uppföljning av beslut och beviljade insatser. Enhetens uppdrag och mål är att handlägga ansökningar från den enskilde, utreda behov av insatser och fatta beslut, beställa insatser samt följa upp besluten och hur de beviljade insatserna fungerar.

På enheten finns idag totalt 17 LSS-handläggare, tre SoL under 65-handläggare, en administratör, två enhetschefer samt stödfunktioner. En av våra tre gruppledare går nu vidare till nytt spännande uppdrag och vi söker därför en ersättare. 

Ditt uppdrag

Vi inrättar nu två enheter, 1:a- och 2:a linjen funktionsstöd, vilka kommer ha ett gemensamt uppdrag att utveckla det förebyggande arbetet, skapa en mottagningsgrupp och arbeta med individbaserad systematisk uppföljning samt säkra arbetssätten för att stävja välfärdsbrottslighet.

Ditt uppdrag är ha det primära ansvaret för att leda det dagliga arbetet och att stötta handläggarna i frågor gällande myndighetsutövning enligt LSS och SoL.

Du leder ärendedragningar, har avstämningar med varje handläggare och fungerar som ett stöd både till handläggare och till enhetschef. En del av arbetsuppgifterna kommer att bestå av uppgifter för att avlasta enhetschef och kan därmed variera över tid.

Vid behov går du in som tillförordnad enhetschef. Du kommer att arbeta med samverkan både internt och externt och det är därför av största vikt att du är tydlig, kommunikativ och ger alla människor du möter ett gott bemötande.

Det här söker vi hos dig

 • Socionomexamen
 • Teoretisk kunskap om lagstiftningarna LSS och SoL
 • Minst tre års dokumenterad erfarenhet av myndighetsutövning enligt LSS och SoL
 • Det är viktigt att du som söker har god kännedom om vad som händer inom funktionshinderområdet, och vilka utmaningar det kan komma att generera i framtiden
 • Du bör ha minst tre års erfarenhet av att handlägga ärenden inom socialtjänsten, och vana av att driva ditt arbete självständigt.

 Meriterande

 • Det är meriterande om du har god erfarenhet av att arbeta enligt IBIC.
 • Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från liknande uppdrag inom myndighetsutövning i Socialtjänsten, gärna LSS.
 • Det är meriterande om du har erfarenhet av individbaserad systematisk uppföljning (ISU)

Din kompetens

 • Som person är du självgående, resultatinriktad och har förmåga att fatta beslut.
 • Du tar egna initiativ för att se till att arbetet flyter på.
 • Du har en helhetssyn på arbetet och därmed möjlighet att strukturera och prioritera bland dina arbetsuppgifter, samtidigt som du kan hjälpa andra att prioritera.
 • Du har ett lösningsorienterat, empatiskt förhållningssätt och ger alla du möter ett gott bemötande, oavsett situation.
 • Du är bra på att inspirera och motivera medarbetare och du har god samarbetsförmåga, både internt och externt.
 • Vidare är du en stabil person som kan behålla lugnet i svåra situationer. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Provanställning kan komma att tillämpas

Det här kan vi erbjuda dig

Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer. Vi sitter i ljusa trevliga kontorslokaler med goda parkeringsmöjligheter och närhet till köpcentrum, restauranger, naturområde med bad, skid- och löpspår, samt till Handens pendeltågsstation, endast 20 minuter från Stockholm City. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdsbidrag, årsarbetstid, klämdagar samt möjlighet till semesterväxling. I rollen ges du möjlighet till extern handledning och kontinuerlig kompetensutveckling utifrån behov.

Gå gärna in på vår hemsida för att läsa mer om vår verksamhet och kommun: www.haninge.se

Har du några frågor, kontakta:

Jessica Lundmark Enhetschef 08-606 76 81 mail: jessica.lundmark@haninge

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Haninge kommun ser mångfald som en styrka och välkomnar alla sökande.

Vår kompetensbaserade rekryteringsmetodik syftar till att fokusera på individens kompetens och därigenom även motverka diskriminering.

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 40 tim per vecka

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2024/266

Kontakt: Jessica Lundmark, Enhetschef
08-6067681

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Publicerat: 2024-05-14

Sista ansökningsdag:
2024-05-29

Senast uppdaterad: 20 maj 2024