Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Drifttekniker VA

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Välkommen att utvecklas med oss

Det händer mycket i Haninge inom samhällsbyggnadsområdet! Många detaljplaner och exploateringsprojekt pågår för att möjliggöra utveckling av den centrala stadskärnan, nya bostadsområden och omvandling av fritidsområden till villabebyggelse. Detta medför stora investeringsbehov av kommunens dricksvatten- och avloppsanläggningar, vilket även kräver mer resurser.

Första spadtaget för framtidens avloppsreningsverk i Dalarö och Fors togs i september 2023 och under kommande år tar vi dessa moderna och energieffektiva anläggningar i drift och förvaltning. I en första etapp som blev klar 2024 uppfördes en ny personalbyggnad, verkstad och förråd i Fors som nu inhyser enheten VA-verk i toppmoderna lokaler. 

Ditt uppdrag

I rollen som drifttekniker kommer du att arbeta med drift och underhåll av VA-Verks anläggningar som till exempel avloppsreningsverk, vattenverk, tryckstegringar, pumpstationer och renovering av pumpar samt övervakning av dessa anläggningar via övervakningssystemet. 

Arbetsuppgifter inom den dagliga driften omfattar både förebyggande och avhjälpande underhåll på VA-Verks anläggningar och dess funktionsutrustning. Arbetsorder- och avvikelsehantering sker digitalt i vårt underhållssystem IDUS.  

 Beredskap året runt enligt rullande schema. 

Det här söker vi hos dig

  • Relevant teknisk utbildning eller erfarenhet som kan bedömas likvärdig 
  • 1-3 års erfarenhet från VA-branschen, gärna i rollen som drifttekniker eller annan motsvarande roll
  • Du behöver ha goda kunskaper i svenska i både tal och skrift samt grundläggande kunskaper i engelska 
  • BC-körkort är ett krav 

Det är meriterande om du har 

  • Utbildning inom rening av avloppsvatten och/eller dricksvattenförsörjning 
  • Flerårig erfarenhet av pumpar. 
  • Erfarenhet av driftövervakningssystem. 

Vi söker dig som kan lösa komplicerade problem och tar beslut med gott omdöme även under pressade situationer. Du är flexibel och ser möjligheter i förändringar. Du är en lagspelare och din samarbetsförmåga med andra människor använder du till att snabbt sätta dig in i verksamheten och utveckla både dig själv och organisationen. 

Som person är du i grunden stabil, du behåller ditt lugn även i stressade situationer och fokuserar på rätt saker. Du är även kreativ i ditt förhållningssätt till utmaningar och problem,  du kommer ofta med nya idéer som kan omsättas i praktiken. 

Stor vikt kommer att läggas i bedömningen av dina personliga egenskaper. 

 

Det här kan vi erbjuda dig

Vi sitter i nya ljusa trevliga lokaler med goda parkeringsmöjligheter i Västerhaninge. Vi har fri tillgång till gym i kommunhuset, friskvårdsbidrag. I rollen ges du möjlighet till att vidareutvecklas inom ditt yrkesområde.

Välkommen med din ansökan! 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Haninge kommun ser mångfald som en styrka och välkomnar alla sökande.

Vår kompetensbaserade rekryteringsmetodik syftar till att fokusera på individens kompetens och därigenom även motverka diskriminering.

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 3

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2024/256

Publicerat: 2024-05-17

Sista ansökningsdag:
2024-06-17

Senast uppdaterad: 12 juni 2024