Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Driftingenjör VA

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Välkommen att utvecklas med oss

Det händer mycket i Haninge inom samhällsbyggnadsområdet! Många detaljplaner och exploateringsprojekt pågår för att möjliggöra utveckling av den centrala stadskärnan, nya bostadsområden och omvandling av fritidsområden till villabebyggelse. Detta medför stora investeringsbehov av kommunens dricksvatten- och avloppsanläggningar.  

Första spadtaget för framtidens avloppsreningsverk i Dalarö och Fors togs i september 2023 och under kommande år tar vi dessa moderna och energieffektiva anläggningar i drift och förvaltning. I en första etapp som blev klar 2024 uppfördes en ny personalbyggnad, verkstad och förråd i Fors som nu inhyser enheten VA-verk i toppmoderna lokaler. 

Som en del av vår framtid söker vi nu personal med varierande kompetensområden. 

 

Ditt uppdrag

Som driftingenjör kommer du att ha ett nära samarbete med enhetschefen för att effektivisera driften av olika delar av anläggningen. Du kommer att arbeta med daglig styrning och optimering av VA-Verks samtliga dricksvattenanläggningar. Tillsammans med drifttekniker ska du säkerställa drift, övervakning, styrning och planering av våra vattenverk och tillhörande yttre anläggningar.  

I rollen ingår även nära samarbete med andra delar av VA-avdelningen, till exempel enheterna för projekt, rörnät och utredning. 

Du kommer in i ett spännande och utmanande skede då VA-avdelningen nu börjar genomföra sin storsatsning på miljön och ökad kapacitet. Det är ett jätteprojekt som innebär att Haninge Kommuns reningsprocess byggs om och uppgraderas. I samband med detta kommer du som driftingenjör att vara en del av vår nästa teknikomställning och styra och optimera nya vatten och avloppsreningsprocesser.  

Du kommer att bidra till VA-avdelningens uppdrag att på ett långsiktigt och hållbart sätt leverera rent vatten och hantera avloppsvatten, i syfte att skydda hälsa och miljön samt bidra till vidareutveckling av Haninge kommun. 

Dina huvudsakliga ansvarsområden är att: 

 • Leverera bra vatten ut från anläggningarna.  
 • Revidera driftinstruktioner.  
 • Framtagande av rutiner som ex. skadedjurskontroll, provtagning, lokalvård på dricksvattenanläggningar mm. 
 • HACCP och MRA för vattenverken. 
 • Dricksvattenrapportering enligt EU:s dricksvattendirektiv mm. 
 • Medverka vid miljö- och hälsas tillsyner. 
 • Vid behov rapportera till Miljö- och hälsa. 
 • I dina arbetsuppgifter ingår även: 
 • Drift och övervakning av Va-verks samtliga anläggningar. 
 • Operativt arbete ute i anläggningen tillsammans med tekniker, Delta i förbättringsarbeten på avdelningen/enheten. 
 • Delta i investerings- och reinvesteringsprojekt. 

Tjänsten som driftingenjör är på heltid och placerad på enheten VA-verk som tillhör VA-avdelningen. Arbetet är förlagd på dagtid och beredskap kan förekomma. 

 

Det här söker vi hos dig

 • Högskolekompetens 120 poäng (alt. 400 YH-poäng) eller motsvarande kunskap förvärvad genom tidigare arbete 
 • Utbildning eller gediget, praktiskt yrkeskunnande inom VA och processindustri 
 • Minst 3 års erfarenhet i rollen som driftingenjör, gärna från VA-branschen 
 • Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift 
 • B-körkort är ett krav  
 • God vana av att arbeta med digitala verktyg 
 • Maskinkompetens 

Det är meriterande om du har: 

 • Erfarenhet av systematisk drift- och underhållsarbete 
 • Kunskap inom styr- och reglerteknik 
 • Kunskap inom värme, ventilation eller elkraft 
 • Kunskap inom styrsystem 
 • C-körkort 

Vi söker dig som innovativ i ditt sätt att lösa problem och är flexibel i ditt arbetssätt. Du gör det som krävs för att hitta bästa möjliga lösning.  Du är självgående och tar gärna egna initiativ, samarbetar väl med dina kollegor och du visar stor pedagogisk skicklighet och lojalitet. Du är resursmedveten och tydlig i din kommunikation. Dessutom är du strukturerad och kvalitetsmedveten. Arbetet kräver stark beslutsförmåga samt att du innehar analytisk skicklighet och en god digital förmåga. 

Det kan bli aktuellt med mindre projekt och dina arbetsuppgifter innefattar att hantera upphandlingar och ställa krav på externa leverantörer. Därför är det viktigt att ha god förmåga att kommunicera både i skrift och tal. 

 

Det här kan vi erbjuda dig

Vi erbjuder dig en självständig roll med spännande och varierande arbetsuppgifter på enheten VA-verk. Enheten har idagsläget 10 medarbetare, men behöver så småningom växa till 16 medarbetare. Viär en del av stadsbyggnadsförvaltningens VA-avdelning som har cirka 60 medarbetare som ansvarar för den kommunala vatten- och avloppsverksamheten i Haninge. Haninge kommun vill som arbetsgivare spegla vårt moderna samhälle där olikheter mötes och samverkar. Mångfald och olikheter bland våra anställda ger ökade möjligheter att ge kommunens invånare en service med god kvalitet. Vi erbjuder dig en arbetsplats att vara stolt över, där vi gör en verklig insats för miljön, fokuserar på hållbara lösningar och miljömedvetenhet samt samarbetar aktivt i olika projekt för att utveckla teknik och förbättra miljön. På Haninge Kommun tror vi på ett ledarskap som ger frihet under ansvar. Vi har bra parkeringsmöjligheter, fri tillgång till gym i kommunhuset, rökfri arbetstid, friskvårdsbidrag, flextid, lediga klämdagar och möjlighet till semesterväxling. 

Välkommen med din ansökan!  

 

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Logga in och sök jobbet

Haninge kommun ser mångfald som en styrka och välkomnar alla sökande. Vår kompetensbaserade rekryteringsmetodik syftar till att fokusera på individens kompetens och därigenom även motverka diskriminering.

Om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Omgående

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2024/372

Kontakt: Christer Nilsson
08-6067000

Facklig företrädare:
Fackliga företrädare kontaktas via växeln
08-6067000

Publicerat: 2024-07-08

Sista ansökningsdag:
2024-08-05

Senast uppdaterad: 18 juli 2024