Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Sportlov i stallet på Vendelsö Ridskola

Häng i stallet med nya kompisar och hästar.

Datum:
Tid:
Plats: Vendelsö Ridskola/Österhaninge Ridsällskap, Österängs Gård, Sök på Österängsvägen 11, Vendelsö, Vendelsö

Vi samlas och äter en rejäl frukost och pratar om vad en bra kompis är och hur viktigt det är att alla får vara med och känna sig delaktiga och bli sedda. Hästen är fantastisk just på att skapa vänskapsband mellan barnen och ungdomarna. Vi pratar också om hur viktigt det är att ta hand om sig själv. Precis som vi är noga med hur hästen sköts och vad den äter och hur den får motion.

Sedan går vi till stallet och läs oss hur gör man hästen ren? - Vi får lära och prova hur man ryktar hästen. Vi umgås med hästen och lär oss mer hur hästar fungerar. Dvs försöker lära oss att “läsa” hästen. Vad betyder öronen framåt? Vad betyder att öronen är bakåt osv.- vi tränar med våra käpphästar ute i skogen. Tränar våra regler vi har vid uteritt med häst. Allt för att träna på säkerheten. Dvs ju mer kunskap vi har desto säkrare med häst. Motionen och att vara i skogen får vi på köpet. Vi rider våra käpphästar till Grillkåtan i skogen där vi grillar korv.

Om du har allergier så meddela det i anmälan.

Utbildad ungdomsledare: Caitlin Dennerby, Käpphäst finns till alla!

Målgruppen är barn 7-12 år, max 15 barn. Alla barn är välkomna!

Oömma varma kläder, reservation för ändringar beroende på väder.

Anmälan sker på minridskola.se (Vendelsö Ridskola) eller maila
info@vendelsoridskola.se så hjälper vi dig med anmälan.

Kontakt

Kontaktperson

Vendelsö Ridskola/Österhaninge Ridsällskap, Anna Boström 

Telefon

070-8761014

Senast uppdaterad: 12 februari 2024