Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Sommarlovsdagar på landet

Sommarlovsdagar på landet.

Datum:
Tid:
Plats: Österhaninge Ridsällskap, Vendelsö Ridskola, Österängs Gård, 13675

Djur och natur! Välkommen till vår gemenskap i Österhaninge Ridsällskap på Vendelsö Ridskola.

Varje dag börjar med att vi samlas i klubbstugan Futten och äter ett rejält mellanmål. Första dagen pratar vi om vad en bra kompis är och hur viktigt det är att alla får vara med och känna sig delaktiga och bli sedda. Hästen är fantastisk just på att skapa vänskapsband mellan barnen och ungdomarna. Vi pratar också om hur viktigt det är att ta hand om sig själv. Precis som vi är noga med hur hästen sköts och vad den äter och hur den får motion. I stallet runt hästen finns människor i alla åldrar. Barn och ungdomar lär sig att respektera alla. Stallkatterna är också med och bidrar till en härlig miljö.

Onsdag efter frukost lär vi oss om hästens stallmiljö - hur ska ett stall se ut för att hästens ska må bra? Vi leker stall och häst helt enkelt. Vi får lära och prova på hur man ryktar hästen. Gör hästen ren. Vi umgås med hästen och lär oss mer hur hästar fungerar. Dvs försöker lära oss att “läsa” hästen. Vad betyder öronen framåt? Vad betyder att öronen är bakåt osv. Vi får också smaka på hästens mat.
Sista timmen onsdag - vi lär oss mer om hästens utrustning. Vad har hästen på sig när man rider? Sadel, träns och benskydd. Hur sätter man på dom?

Torsdag efter frukost lär vi oss hur man bygger käpphästhinder. Vi bygger en hel bana med små gulliga hinder. Sista timmen torsdag - Vi tar fram våra gulliga käpphästar och tränar oss att hoppa över de fina hindren som vi byggt innan. Här tränar vi oss att rida fina vägar fram till varje hinder och att rida i rätt tempo. Motionen och att vi har roligt får vi utan att vi tänker på det!

Fredag efter frukost provar vi på att rida ponny! Vi tränar oss att leda ponnyn från stallet till ridhuset. Vi sitter upp och får känna hur det känns när ponnyn går. Vi lär oss att hålla i tyglarna. Lär oss hur man får ponnyn att gå, stanna och svänga/vända.
Sista delen på fredagen - Vi åker fyrhjuling och vagn till vår grillkåta. Där grillar vi korv och avslutar med skattjakt. Denna dag avslutar vi 14.00.

Utbildade ungdomsledare: Meja Lundblad Käpphäst finns till alla!
Målgruppen är barn 7-12 år, max 10 barn. Avgiftsfri kurs! Alla barn är välkomna! Meddela ev allergi vid anmälan! Meddela också om du inte vill att ditt barn ska vara med på bild.

Österängs Gård, Vendelsö Ridskola/Österhaninge Ridsällskap, Sök på Österängsvägen 11, Vendelsö. Inte alltid att Österängs Gård finns med som adress. Oömma kläder efter väder! Första dagen tar barnen med sig en påse med ombyte, oömma kläder, regnkläder, shorts, skor/stövlar. (glöm inte märka kläderna) Påsen kan stå kvar hos oss. OBS! vi kan komma att ändra i programmet efter väder el dyl om det behövs.

Om du inte kan komma alla dagarna så anmäl dig och berätta vilka dagar du kan.
Anmälan sker helst på minridskola.se Vendelsö Ridskola eller maila info@vendelsoridskola.se så hjälper vi dig med anmälan.

Evenemanget äger även rum:

Kontakt

Kontaktperson

Österhaninge Ridsällskap, Vendelsö Ridskola, Anna Boström  

Telefon

0708761014

Senast uppdaterad: 17 juni 2024