Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Välkommen på Seniordagen

Social- och äldreförvaltningen, verksamhetsområde äldre, anordnar en seniordag på temat ”Hälsosamt åldrande utan ofrivillig ensamhet”. Kom och ta del av föreläsningar, träffa utställare och lyssna på Shirley Clamp!

Bild på en glad kvinna i glittrig topp. Shirley Clamp, känd från bland annat melodifestivalen, bjuder på show.
Datum:
Tid:
Plats: Kommunhuset, Rudsjöterrassen 2, Handen

Föreläsningar

Kom och lyssna på intressanta föreläsningar från bland annat den senaste forskningen inom förbyggande insatser och hälsosamt åldrande:

  • Nicholas Levak, doktorand Karolinska Institutet föreläser om hjärnhälsa, och om Fingermetoden – hur livsstilsförändringar kan förebygga och minska risken för demens (kl.10.00–11.30 i Skärgårdssalen)
  • Amelia Adamo, chefredaktör, journalist, berättar om livskraft och hälsosamt åldrande (kl.12.00–13.30 i Skärgårdssalen)
  • Ingmar Skoog, seniorforskare, föreläser på temat ”70 är det nya 50”, att bryta ensamhet (kl.14.00–15.30 i Skärgårdssalen)

Utställare

Utställare från både kommunen och andra aktörer presenterar sitt arbete inom äldreområdet och förebyggande insatser.

Konsert med Shirley Clamp

Dagen avslutas med en gemensam musikupplevelse och Shirley Clamp (kl. 16.00 i lokalen Parabolen)

Senast uppdaterad: 11 april 2024