Lunchkonsert med Nadara Gipsy Wedding band i samarbete med Stallet och ReOrient

Foto: Fabienne Pennewaer
Datum:
Tid:
Plats: Haninge kulturhus, Poseidons torg 8, Handen

Gästspel - Romsk musik från Transsylvanien

Nadara Gipsy Wedding Band bildades 2001 i en liten by i Transsylvanien i Rumänien. Transsylvaniens folkmusik är rik och mångfasetterad. Den romska musiken har en särskild plats sedan hundratals år och fram till idag. Fäder och söner, bröder och kusiner spelar tillsammans i sina orkestrar. De spelar på bröllop i 15 timmar nonstop och på olika fester. Ur denna musikaliska gemenskap har Nadara vuxit fram.

Till den transsylvaniska traditionella orkestern som består av violin, altfiol och dubbelbas har Nadara lagt till en altsaxofon, dragspel, en akustisk gitarr och röst. Resultatet är en folkmusik full av generositet och kraft. Idag är Nadara ett av de bästa romska banden från Transsylvanien. Gruppen har framträtt på många kulturarenor i Europa som Cannes filmfestival, Opera Lyon, Amsterdams Opera, The Oriental, Cité de la Musique i Marseille och Bryssel och Kumpania festival m fl. Fri entré. Haninge kulturhus, caféet.

Arrangör: Haninge kultur, ABF Södertörn och Haninge Riksteaterförening i samarbete med Stallet – världens musik, ReOrient och Romsk kulturförening i Haninge.

Senast uppdaterad: 14 juni 2019