Höstöppet på Årsta slottsmuseum!

Datum:
Tid:
Plats: Årsta slott, 137 95 Österhaninge

Välkommen till Årsta slottsmuseum i Haninge – slottet med många historier! Upplev spåren efter 1600-talets sjöhjältar och adelsdamer, den världsberömda Fredrika Bremers 1800-tal och äventyraren och entreprenören Gustaf Cedergrens 1910-tal.

Under hösten ges trygga guidade visningar för små sällskap varje onsdag. Kom och upplev den luxuösa museivåningen och den hemlighetsfulla slottsvinden – och hör Årstas många historier.

Datum: Alla onsdagar i oktober och november
Bokningsbara tider: 11:00, 11:30, 12:00, 12:30, 13:00, 13:30, 14:00, 14:30, 15:00.

Visningen tar ca 40 minuter och ges för sällskap om max 4 personer. Varje sällskap går med egen guide och vi håller rekommenderat avstånd om 2 meter.

Boka din visning: Boka via e-post arstaslottsmuseum@haninge.se senast tisdagen före visningsdagen. Ange namn, telefonnummer, och antal personer i sällskapet. Vi skickar bekräftelse på bokad tid.

Sista-minuten-bokning: Det går bra att ringa onsdagar från kl. 08:00 för att boka tid samma dag i mån av plats. Telefon: 08-606 82 50.

Avgift (100 kr per person) betalas på plats, via Swish eller faktura.

Varmt välkommen till Årsta slottsmuseum!

Anpassad verksamhet med anledning av coronaviruset

Haninge kommun vill att alla ska ha möjlighet att ta del av kultur- och biblioteksarrangemang på ett tryggt och säkert sätt. Vi tar ansvar för att minska smittspridningen genom att följa myndigheternas riktlinjer och rekommendationer.

Därför kan du behöva föranmäla dig till vissa arrangemang och det är viktigt att alla besökare tar del av information innan varje arrangemang och följer de instruktioner som ges från ledare och arrangörer på plats. Kom ihåg att stanna hemma om du är sjuk, tvätta händerna och håll avstånd.

Gäster och personal håller avstånd om 2 meter på Årsta slottsmuseum. I museivåningen har vi markeringar som hjälper till att placera oss på ett säkert sätt.

Det är inte tillåtet att röra något i museivåningen, utöver besöksstolar. Besöksstolar spritas med ytdesinfektion efter varje gäst.

Vi tillhandahåller handsprit för besökare. Museet har inga egna toaletter utan vi hänvisar till restaurang och kiosk för toalettbesök.

Betalning sker med Swish. Om du inte har Swish skickar vi en faktura på visningsbiljetter och köp i museibutiken.

Evenemanget äger även rum:

Senast uppdaterad: 30 september 2020