Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Guidad visning: Verkar som att Gud gillar vissa mer än andra

Följ med på en guidad lunchvisning av utställningen 'Verkar som att Gud gillar vissa mer än andra' av konstnären Farvash, som visas i Haninge konsthall från 18 april till 9 juni. Visningen är gratis.

Datum:
Tid:
Plats: Haninge konsthall, Haninge kulturhus, Poseidons torg 8, Handen, 136 46 Haninge

Välkommen in i konsthallen på torsdagar för att lära dig mer om utställningen 'Verkar som att Gud gillar vissa mer än andra' under en guidad lunchvisning!

Den multidisciplinära konstnären Farvash växte upp i Haninge. Hennes praktik bottnar ofta i den personliga erfarenheten av att, som barn, fly sitt hemland till följd av krig. Haninge blir en viktig utgångspunkt för att knyta samman dåtid och nutid, Iran och Sverige. Utställningen tar avstamp i separationen från en plats och kultur, men även mellan det kroppsliga och varandet. Separation från något betyder ofta integration i något annat. Objekten i rummet bjuder in att ta del av minnen, ritualer och nedärvd tyst kunskap. Genom sina verk utforskar Farvash teman som diaspora, alienation och hur identitet konstrueras.

Utställningen 'Verkar som att Gud gillar vissa mer än andra' består av fem verk med flera parallella berättelser. Konsthallen förvandlas till en plats i gränslandet mellan en drömsk värld och vår verklighet, där utställningen blir till en brygga mellan olika narrativ.

Läs mer om utställningen 'Verkar som att Gud gillar vissa mer än andra', konstnären Farvash och Haninge konsthall i länken.

Lunchvisningarna i Haninge konsthall sker varje torsdag kl. 12:00 under maj månad med undantag för 9/5 (röd dag).

Evenemanget äger även rum:

Kontakt

Kontaktperson

Haninge kommun, Alice Sjöstedt 

Telefon

0706064889

Senast uppdaterad: 6 maj 2024