Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Guidad visning: Colere - till minne av Emmy

Följ med på en guidad visning av utställningen Colere - till minne av Emmy, av konstnären Anna Linder, som visas i Haninge konsthall från 3 februari till 31 mars. Visningen är gratis.

Foto: Anna Linder
Datum:
Tid:
Plats: Haninge konsthall, Haninge kulturhus, Poseidons torg 8, Handen, 136 81 Haninge

 

Utställningen Colere på Haninge konsthall tillägnas Emmy, syster till konstnären Anna Linders mormor. Emmy gick bort nyligen, men var länge Anna Linders länk till platsen Laisheden i Sorsele kommun, Västerbottens inland. Laisheden var ett så kallat ”kronotorp”, tidigare även kallat “odlingslägenhet”. En bit mark som lånades ut av kronan (staten) till människor som inte ägde ett eget hemman, men ansågs dugliga och duktiga som skogsarbetare. Tanken var att dessa torpare på egen hand och av virket från skogen skulle bygga sig hus på platsen och sedan odla och förädla (ta hand om) omgivande skog och mark.

Anna Linder återvänder under många år till platsen för att dokumentera de spår av tidigare liv som trots allt finns kvar. På platsen växer fortfarande blommor som vittnar om en tidigare trädgård. Men naturen tar sakta tillbaka platsen, där huset förr stod växer nu björkarna.

Till utställningen i konsthallen hör även en dokumentär del med material kring familjen Stenlunds torp; Odlingslägenheten Västra Laisheden, Kronoparken Abmoberget. En osynlig svensk historia som visas på utställningsytan 20m2 i foajén, Haninge kulturhus.

Välkommen in i konsthallen på torsdagar kl. 16:00 och få chansen att fördjupa dig i utställningen Colere - till minne av Emmy genom en guidad visning!

Läs mer om den aktuella utställningen och Haninge konsthall i länken nedan.

Evenemanget äger även rum:

Kontakt

Kontaktperson

Haninge kommun 

Telefon

0709601140

Senast uppdaterad: 1 februari 2024