Eldfesten Vinter på Rudan

En sprakande och värmande eldfest med spännande artister, föreningarnas prova-på, glödande korvgrillar, heta soppor och en grand finale med extra allt!

Haninge_vinter_Rudan_webbild_800x400_korr1_3[2] liten Foto ThomasHultgren.png Foto: Thomas Hultgren
Datum:
Tid:
Plats: Rudans friluftsområde, Rudans friluftsområde, Handen

Vinter på Rudan är en sprakande och värmande eldfest med spännande artister, föreningarnas prova-på, glödande korvgrillar, heta soppor och en grand finale med extra allt!

Ta med hela familjen. Låt er förundras. Kom som ni är - gå i eld & lågor! 

Program för Vinter på Rudan

 • 15.00–15.15 Öppning med Valthornisten Zackarias Frato + Performance från Zirkus lokomotiv
 • 15.15–15.30 IKIZ (Slagverksföreställning)
 • 15.30–15.50 Jesse Lindgren, trombon
 • 15.55–16.05 Vokalgruppen Tonå
 • 16.15–16.25 Valthornisten Zackarias Frato + Zirkus Lokomotiv
 • 16.30–16.45 IKIZ (Slagverksföreställning inklusive projektioner)
 • 16.45–17.00 Vokalgruppen Tonå
 • 17.00–17.20 Ljusskulpturverket Blue Moon + Jesse Lindgren samt ev
  Zackarias Frato
 • 17.30–18.00 Grand Finale: Johanna Martell + Zirkus Lokomotiv. Eldshow & opera
 • 18.00–18.05 Avsked: Zackarias Frato – eget stycke

Pågår hela evenemanget

 • Ljudinstallationen ”Haninge soundtrack” vid områdets entré.
 • Föreningarnas prova-på. Testa skidor, orientering, skridskor/hockey, smide, teater och mycket mer.
 • Konstverkstan bjuder in till vintrigt skapande för alla barn och familjer. Pågår 15.00–ca 17.00.

Mer om artisterna

Eldperformance med Zirkus Loko-Motiv

Zirkus Loko-Motiv är en konst & performance grupp som bildades i Berlin 1993. De arbetar ofta i offentliga miljöer och i samspel med publiken. Genom åren har de skapat allt från gigantiska eld-föreställningar till intim poetisk dockteater. Under Vinter på Rudan gör de spektakulär eldshow tillsammans med operasångerskan Johanna Martell.

Zacharias Frato

Zacharias Frato är den unga begåvade blåsinstrumentalisten som fick Haninge kommuns kulturstipendium 2022. Under Vinter på Rudan framträder Zacharias med sitt valthorn, alltmedan skymningen faller.

Ikiz 4/4 - Beats och grooves i ett enda långt set, i en taktart - Fyrfyra

Ikiz har med sitt nya soloprojekt tagit influenser av alla de band han turnerat med i hela 53 länder. Med minimalistiska ljudlandskap och ett hypnotiskt trummande bjuder ikiz på ett långt set av blandade stilar från Deep House till Drum´n Bass.

Ikiz har också jobbat med världsartister som Bobby McFerrin, Barbara Hendricks, Ivan Lins, Joe Sample. Han har blivit anlitad av Filharmonin i Berlin och spelat med storband som BBC Orchestra från London & NDR Big Band från Hamburg.

Jesse Lindgren på trombon

Jesse charmar publiken med sin varma utstrålning och sin svängiga trombon. Han har spelat i ett flertal orkestrar genom åren i olika stilar som ”fundamentalist”, New Orleans-revival stil och swing. Nu spelar han huvudsakligen med Kustbandet.

"TONÅ"

Tonå är en vokaltrio som med stor närvaro och lekfullhet rör sig mellan traditionell nordisk folkmusik och modern vokalmusik. Likt bäckar som strömmar samman färdas musiken framåt, med kraft och i ständig förnyelse. Sommaren 2022 släppte de sin debut EP Blomstertid.

Blue Moon

Performance av Linnea Hansander, Hanna Rubin, Oscar Andersson och John Claesson. En liten föreställning som Disney on Ice, om månen, som är en gubbe sedd från vissa delar av jorden, och en kanin sedd från andra. En blå måne är den ovanligaste månen, den andra fullmånen på en månad, once in a blue moon händer ovanliga saker, "blue moon - you saw me standing alone", sjunger Elvis Presley. Sen ändras allt.

Johanna Martell

Haninges egen operastjärna framträder med ett blandat program. Johanna är en prisad lyrisk-dramatisk sopran med en fantastisk röst.

Marsel Nichan - Haninge soundtrack

Marsel har jobbat med denna samling av ljud, inspelningar och musik speciellt för denna installation och detta event. Inspirationen är tagen ifrån Haninges vackra och historiska platser. Marsel Nichan är tonsättare och konstnärlig ledare för kulturföreningen Nuova Arte i Haninge.

Kontakt

Kontaktperson

Kultur & Fritid Haninge kommun, i samarbete med IK Jordbänningarna, Haninge SOK, Haninge Anchors, Ormteatern, Martins Mobila Smedja/Handens Museum & Smedja 

Telefon

0736443167

Senast uppdaterad: 27 januari 2023