Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Danskväll med Darya & Månskensorkestern

Danskväll med finsk tango till sjumannabandet Darya & Månskensorkestern. Serveringen öppnar klockan 18:00. För bordsreservation och matbeställning av rätter inspirerade från Finland: bonorna.se

Foto: Per Kristiansen
Datum:
Tid:
Plats: Haninge Kulturhus, Poseidons torg 8, Handen

Darya & Månskensorkestern från Stockholm har sedan 2004 spelat världens vemodigaste musik - finsk tango. Genom att blanda in exotica, beguine, finsk ståltrådsrock, vals, iranska krigssånger och schlager i den finska tangon har orkestern vunnit en stor publik i alla åldrar och från alla sorters bakgrund. I spetsen för orkestern står Sveriges orkrönta tangodrottning Darya Pakarinen. Bandet har släppt två skivor där man utforskat den finska musikskatten, ett album med eget material och en lång rad singlar. Orkestern har medverkat i film, gjort musik till teaterföreställningar och varit husband på en egen klubb. När Finland 2017 firade 100 år var det Darya & Månskernsorkestern som satte sin musikaliska prägel på hela den gala som direktsändes i Sveriges Radio och SVT, med en lång rad sverigefinska artister.

Under kvällen blir det dansinstruktion i finsk tango och Bönornas Café, som för kvällen har rättigheter för öl och vin, serverar maträtter med inspiration från Finland. Reservera bord och förbeställ mat på bonorna.se.

Orkestern spelar 2 set á cirka 45 minuter med första set kl 19:00 och andra cirka klockan 20:15. 

Fri entré.

Kontakt

Kontaktperson

Haninge kommun 

Telefon

0736443167

Senast uppdaterad: 21 november 2023