Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Lillgården

Området Lillgården står snart helt klart. Många av bostäderna är sålda och den första etappens radhus har hunnit uppmärksammats med Haninges arkitekturpris.

Lantliv nära staden

Området Lillgården är nu nästan helt utbyggt. Samtliga radhus är färdiga inom kort och alla är bokade. Här kan alla slags familjer leva lantliv nära staden. Bilden på vattendraget visar dagvattendammen som ska rena och fördröja dagvatten från området. Områdets skola, Lillgårdsskolan, för förskoleklass till 6:an byggs just nu. Den beräknas ta emot de första eleverna hösten 2022.

Pris till nutida tappning av den svenska trästadenLillgården i TungelstaLillgården i TungelstaFoto: Olof Holdar

2018 vann Lillgården Haninges arkitekturpris i kategorin Nybyggnad. Byggherre var Turbinen och arkitekt Elisabet Elmertoft/Structor.

I motiveringen lyftes bland annat kopplingen till den svenska trähustraditionen och trädgårdsstaden. Juryn menade också att variationen av hustyper och intima gaturum gör det till en trivsam stadsdel för både gammal och ung.

 

Kontakt

Mark och exploatering
mex@haninge.se

Utbyggnad av bostäder
Turbinen AB
Markus Stjärnklint
08-684 109 04
markus@turbinen.se

Utbyggnad av lokaler och fastigheter
Trotte Cederflod Engström
08-684 109 03
trotte@turbinen.se

Vägarbete
Mikael Adegren
Platschef
08-606 8036
mikael.adegren@haninge.se

Senast uppdaterad: 24 januari 2023