Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Varning för bedragare

Just nu pågår ett flertal bedrägeriförsök där okända personer uppger sig ringa från till exempel Folkhälsomyndigheten och Region Stockholm och erbjuder sig att hjälpa till att boka vaccination.

Äldre kvinna visar tummen upp Varning för bedrägerier Foto: Haninge kommun

Så här kan det gå till

En person ringer till dig och uppger sig för att vara till exempel Folkhälsomyndigheten eller Region Stockholm. Personen erbjuder till exempel hjälp med att boka en tid åt dig för vaccination mot covid-19. Personen vill sedan att du använder ditt BankID och loggar in på exempelvis 1177 – Vårdguiden. Skulle någon okänd person kontakta dig ska du aldrig lämna ut dina bankuppgifter eller e-legitimation, som exempelvis BankID.

Tänk på att:

  • Du kan endast bli uppringd av 1177 – Vårdguiden om du nyligen varit i kontakt med dem och kommit överens om att de ska ringa dig.
  • Logga inte in på någon hemsida med ditt BankID under pågående samtal.
  • Misstänker du att det är vaccinbedragare, lägg på luren.
  • Övrig kommunikation från Folkhälsomyndigheten eller från 1177 sker via sms eller e-post.
  • Du som är 65+ kommer i närtid att få information från Region Stockholm inför vaccinering – det skickas till din hemadress. Under tiden hittar du all information som rör vaccination på 1177.se

Läs mer på 1177.se om bedrägerier och hur de går tillväga. 

Kontakt för den här sidan: haningekommun@haninge.se

Senast uppdaterad: 18 februari 2021