Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webbplats. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies.

Vaccination sker i Haninge

Vaccinationer av prioriterad personal inom vård och omsorg är i full gång. Tisdagen den 19 januari var VaccinDirekt på plats i Haninge och delade ut den första av de två doser som ska tas.

Kvinna med munskydd intervjuas. Michaela Lundgren, underläkare VaccinDirekt. Foto: Haninge kommun

När första dos av vaccin är tagen ska man vänta tre till fyra veckor till nästa dos tas. Först då skyddar vaccinet fullt ut. Bokning av tider kan endast göras av prioriterad personal. Det är deras chefer som bistår med instruktioner. Är du i gruppen som ska vaccineras och inte har fått informationen, kontakta din närmsta chef så hjälper han/hon till.

Haninge kommun stöttar Region Stockholm för att åstadkomma en metodisk, trygg och smittsäker vaccinering för alla Haningebor. Alla som vill kommer att få vaccin, och den genomförs metodiskt enligt plan, där de som bor på särskilt boende och prioriterad personal inom vård och omsorg är först ut. Vaccinationen är gratis och målet är att vara klara innan sommaren. Du kan hitta mer information om aktuellt läge och status här på vår hemsida. Där delar vi med oss om hur genomförandeläget ser ut och hur vi och Region Stockholm arbetar.

I filmen träffar vi läkare från VaccinDirekt och personer som har vaccinerat sig samt vår medicinskt ansvariga sjuksköterska som förklarar nyttan med vaccinering.

Vi ber om ursäkt för låg ljudkvalitet i vissa delar av filmen.

Kontakt för den här sidan: haningekommun@haninge.se

Senast uppdaterad: 22 januari 2021