Toppmoderna Vikingaskolan invigd

Vikingaskolan i centrala Handen har fått en helt ny skolbyggnad. Den är utformad för att skapa förutsättningar för undervisning av högsta kvalitet och är en förebild för framtida skolbyggnader i Haninge.

Invigningen, som ägde rum den 5 september, inleddes med bandklippning och tal av rektor Johan Kant och kommunstyrelsens ordförande Meeri Wasberg. Dessutom talade Eva Lagerström som är projektledare på kommunens fastighetsbolag Tornberget, Niklas Nilheimer som är projektchef på NCC och Jessica Eriksson som är arkitekt på Norconsult.

Skolbyggnaden tar, som gamla tiders läroverk, ordentligt med plats och visar att lärande är viktigt. Samtidigt har skolan en diskret utformning med stort fokus på funktion. Invändigt bjuder lokalerna på generöst ljusinsläpp och genomgående naturliga material.

Skolgården är noga utformad för att passa alla skolans elever och bjuder in till lek och rörelse.

Under invigningen visades skolan och skolgården upp av stolta elever. I idrottshallen, som är specialbyggd för proffsgymnastik och cheerleading, var föreningsaktiviteterna i full gång. Kommunens konstintendent berättade om gestaltningen "Dansare och löv" som sitter på skolans fasad och skolrestaurangen bjöd på ett smakprov av Haninges offentliga måltider.

Kontakt för den här sidan: ksfkom@haninge.se

Senast uppdaterad: 3 juni 2019