Sommarläger, dagkollo och Haninge Fantasy Games

De senaste veckorna har årets sommarläger Camp Ekudden anordnats på Gålö. Samtidigt har det populära dagkollot i Rudan och årets upplaga av Haninge Fantasy Games gått av stapeln. Trots en annorlunda sommar på grund av coronapandemin var det många av Haninges barn och ungdomar som fick chansen att få ett tryggt och minnesvärt sommarlov.

CampEkdudden 2020

CampEkudden2020 är ett återkommande sommarläger för ungdomar i Haninge som gått ut årskurs 6, 7 eller 8. Arrangör är Haninges fritidsgårdar.

I år fick 66 ungdomar under två olika perioder möjligheten att uppleva en händelserik, spännande och fartfylld sommarvecka på Gålö tillsammans med kommunens fritidsledare!

Trots coronapandemin kunde lägret genomföras dock utan övernattning som ingått de två tidigare åren. Målet var att erbjuda varierande aktiviteter och möjligheten att få prova på något nytt och kanske med det hitta något nytt fritidsintresse och tillsammans skapa sommar minnen för livet.

Varje dag åkte ungdomarna abonnerad buss från sex olika platser i kommunen. Varje dag åt man middag tillsammans innan bussresan hemåt.

Dagarna fylldes med aktiviteter som bad, klättring, ridning, brännboll, smide, jumping, archery tag, tröjmålning, fotboll, serieworkshop, Wii-spel, paddling, fridykning, löpning, kort och brädspel, dans, spa och relax, RC-bilar, porträttworkshop, team-up och massa roliga samtal.

Tillsammans gjorde de varje dag till ett äventyr fyllt av glädje, skratt, bad och nya vänner.

Läs mer om CampEkudden 2020

Dagkollo 2020

Dagkollot är ett populärt kollo som arrangeras av fritidsgårdarna i Haninge för barn som gått ut årskurs 4.

Veckorna har fyllts av en hel del aktiviteter så som fiske, bad, discgolf, skapande, sällskapsspel, skattjakt och en större utflykt till äventyrsbanan i Älta. Där fick barnen och en del fritidsledare utmana sig själva i höghöjdsbanan. Barnen erbjöds både lunch och mellanmål under dagarna på Rudans friluftsområde.

Tillsammans med Haninges bibliotek hade de även serieworkshop där barnen har fick lära sig att rita sin egen serie. I samarbete med Idrott utan gränser har barnen även fått testa dans, cheerleading, boxning och volleyboll.

Dagkollot är årets höjdpunkt för många och det märks på de barn som återkommer år efter år tills de blir för stora och då kan de ansöka om att delta i CampEkudden.

Mer om dagkollot

Haninge Fantasy Games

Haninge fantasy games hölls 29 juni till 3 juli 2020 på Haninge kulturhus. Ett årligt evenemang för bräd-, roll- och figurspels ntusiaster.

Haninge kulturhus omvandlades till ett spelotek av brädspelstitlar. Spelglada besökare och personal från fritidsgårdar med intresse och kunskap om dagens växande brädspelskultur samlades under ett tak under en veckas period.

Mer om Haninges Fantasy Games

Kontakt för den här sidan: haningekommun@haninge.se

Senast uppdaterad: 23 juli 2020