Nedräkning till skolavslutning 10 juni

Hej alla föräldrar! Nu närmar sig sommarlov och semester med stormsteg. Den 10 juni är det utspring för alla elever i grundskolan. Härligt och efterlängtat. Men hur ska ditt barn fira att sommarlovet börjar?

Ungdomar utomhus vid en trästam. Foto: Mostphotos

Vi vet att det är extra viktigt att föräldrar, polis och personal ifrån kommunen samt föreningslivet är ute och ger stöd till alla som firar att det är sommarlov.

Vi vet också att det är när sommarlovet börjar som barn och unga gör sin första alkoholdebut och provar droger.

Därför kommer vi att ha en trygghetsinsats som samordnas av kommunens Enhet för trygghet och säkerhet i samverkan med fältassistenter, polisen, Stiftelsen nattvandring.nu och föreningsdriven trygghetsvandring samt väktare på uppdrag från kommunen.

Ditt engagemang är viktigt

Vi vänder oss till dig och andra tonårsföräldrar i Haninge för att tillsammans med er skapa en rolig och trygg start på sommarlovet. Föräldrar som engagerar sig och sätter tydliga och kärleksfulla gränser har stora möjligheter att påverka sina barns val om de hamnar i situationer då de bjuds på alkohol eller droger.

På www.IQ.se  finns tips och trix till dig som har en tonåring.

Prata med din tonåring

En nära relation mellan dig och din tonåring skapar bra förutsättningar för fina samtal – då kan ni skapa en gemensam överenskommelse om att det faktiskt inte är okej att tonåringar röker, dricker alkohol eller testar cannabis.

Besök de vanligaste festplatserna

Ps! Är ditt barn ute med kamrater den 10 juni är det några platser vi vet att många barn och unga besöker för att fira att skolan har slutat. Det är bland annat vid Rudans friluftsområde, andra badplatser samt skolor och förskolegårdar. Gör gärna ett besök och se om ditt barn är där.

Trygghetsvandringar

Information om föreningsdriven trygghetsvandring i samverkan med Stiftelsen nattvandring.nu

Våra fritidsgårdar

Mer information om fritidsgårdarna

Sommarlovsaktiviteter 

Äntligen sommarlov! På den här sidan kommer du att hitta alla roliga saker som är på gång i kommunen under sommarlovet.

Med önskan om en trevlig sommar från oss som jobbar med det drog- och brottsförebyggande arbetet i samverkan med polis och föreningar.

Kontakt under kvällen

Om du behöver hjälp eller råd kring ditt barn eller vill lämna tips under kvällen är du välkommen att ringa:

Kommunens fältassistenter 08-606 96 60

Polisen 114 14 eller 112

Socialjouren 020-70 80 03

Har du funderingar kring tonåringar och alkohol?

Relaterat innehåll

Det här kan du som förälder ta del av:

I våra populära gruppträffar tar vi del av modern forskning och av varandras erfarenheter. Tillsammans diskuterar vi kring vardagssituationer som de flesta föräldrar kan känna igen.

Här kan du läsa mer om våra populära gruppträffar

I denna föreläsningsserie bjuds du som är förälder i Haninge in till fyra föreläsningar på aktuella teman som vi hoppas kan ge dig vägledning.

Här kan du läsa mer om våra föräldraföreläsningar

Senast uppdaterad: 17 juni 2021