Haninges företag i toppen för bäst tillväxt

Bilden visar Albybergs företagspark Foto: Fredrik Hjerling

Haninge kommun har placerat sig i toppen bland de kommuner i Stockholms län där företagen har bäst tillväxt. Det är ytterligare ett bevis för att Haninge har en god tillväxtmiljö i en redan stark tillväxtregion.

– Att Haninges företag klättrar från femte till andra plats i Synas granskning är ett bevis på att Haninge kommun har bra grundförutsättningar för tillväxtföretag. Det handlar om att vi hela tiden strävar efter att utveckla vår kommun i en riktning där vi ser innovation som en tillgång. Haninge växer tillsammans med de företag som verkar här och tillsammans gör vi så att Haninge går från förort till stad. Jag ser detta som en stor eloge till våra oerhört duktiga företagsledare och alla som arbetar i denna sektor i Haninge, och vi vill tacka för allt det arbete som de bidrar med, säger Meeri Wasberg (S), kommunstyrelsens ordförande i Haninge kommun.

Haninge kommun arbetar nära med näringslivet för att nå tillväxt och skapa hållbara förutsättningar för ett växande näringsliv. Detta innebär en målmedveten satsning på byggande, centrumutveckling och stärkt kommunservice. Det är kreditupplysningsföretaget Syna som delar ut priset sedan 2007 där Haninge har placerat sig på andra plats efter Botkyrka bland länets 26 kommuner.

– Haninge kommun är stolta över de företag som finns och verkar här. Detta bidrar till Haninges starka varumärke som en växande tillväxtkommun. Företag som växer betyder också fler anställda och detta kommer att vara positivt även för oss som kommun, säger Magnus Gyllestad, kommundirektör i Haninge kommun.

– Det här är ett fint kvitto på vårt  målmedvetna och systematiska arbete. Jag är också stolt över att vi nu tagit fram en gedigen näringslivsstrategi för vårt fortsatta strategiska och koncerngemensamma arbete. Den kommer att ge ett bra fundament när Haninge ska gå från förort till stad, säger Peter Jemtbring, näringslivs- och utvecklingsdirektör.

Kontakt för den här sidan: ksfkom@haninge.se

Senast uppdaterad: 20 december 2019