Förbättrad belysning för tryggare miljö

Under hösten har arbete pågått med att förbättra belysningen på olika platser runt om i kommunen i syfte att skapa en tryggare miljö. Bland annat har Sågenparken samt gångstråk i Brandbergen fått förbättrad belysning. Även i utvalda större träd i Tungelsta och i Brandbergen har ljusinstallationer gjorts.

Belysning i Sågenparken som lyser upp en fåtölj Förbättrad belysning i Sågenparken Foto: Haninge kommun

I Sågenparken har en större insats gjorts genom belysning av fåtölj och bänkar samt ett bättre allmänljus skapats i parken. Inom kort kommer även grillplatsen i Sågenparken att belysas.

Belysning lyser upp gångstråk i BrandbergenFörbättrad belysning efter gångstråk i BrandbergenFoto: Haninge kommun

Längs med gångstråket utanför Brandbergens Centrum har belysningen bytts ut till ledlampor som ger ett bättre ljus och en tryggare miljö.

Tre träd som är upplysta i blått, rosa och i vitt ljusLjusinstallationer gjorda av teknikavdelningen i träd i Tungelsta och BrandbergenFoto: Haninge kommun

I Brandbergen och i Tungelsta har ljusinstallationer gjorts i utvalda större träd som under oktober respektive november lyst i rosa respektive blått ljus för att uppmärksamma och stödja bröstcancer- och prostatacancermånaderna. Dessa träd kommer nu lagom till första advent lysas upp med vitt ljus.

Den här veckan pågår även arbete med att montera julbelysningen i kommunen som kommer lysa fint lagom till första advent.

Kontakt för den här sidan: haningekommun@haninge.se

Senast uppdaterad: 24 november 2020