Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

36 nya arbetstillfällen när Haninge kommun tecknar avtal med Systembolaget och Arbetsförmedlingen

Arbetsmarknadscenter i Haninge kommun, som ansvar för arbetsmarknadsfrågor i kommunen, har i veckan tecknat avtal tillsamman med Systembolaget och Arbetsförmedlingen. Avtalet ger utrymme för 36 nya arbetstillfällen fördelade på 30 av Systembolagets butiker runt om i Stockholm med start i september i år. Nu ska 36 personer genomgå utbildning och praktik med hopp om fortsatt anställning.

En man med glasögon och iklädd förkläde och beskrivs som barista, sitter vid ett bord och skriver anteckningar i ett block. Foto: Mostphotos

Ett lokalt jobbspår är en kedja av insatser som tas fram i samverkan mellan Arbetsförmedlingen och kommunen, och som utgår från en eller flera arbetsgivares kompetensbehov, med syfte att deltagare ska genom kompetenshöjande insatser för att nå anställning.

Under tisdagen möttes kommunen, Systembolaget, Arbetsförmedlingen och Jobfind för att skriva under avsiktsförklaringen som bland annat innehåller de 30 platser på Systembolagets butiker runt om i Stockholmsområdet. På plats fanns butikscheferna som kommer ingå i programmet för de 36 personerna. Först kommer de gå en 12 veckor lång kurs där praktik är en del av utbildningen.

- Det känns mycket bra att sy ihop det här samarbetet som ser till att folk kommer ut i arbetslivet. Det är det vi arbetar för – att få ihop de möjligheterna som finns ute i näringslivet i kommunen med de insatser vi kan stötta med på kommunen, säger Anette Berggren, chef över Arbetsmarknadscenter. 

Kommunen har tidigare genomfört Jobbspår och matchat behov på arbetsmarknaden med bland annat 32 serviceassistenter till Ambea och Haninge kommun och senast i år sex medarbetare till företag inom charkbranschen.

Arbetsmarknadscenter i Haninge kommun arbetar med att skapa förutsättningar på arbetsmarknaden för de som står utanför den idag. Arbetslösheten idag ligger på 7,1 procent bland de mellan 16–65 år och 8,2 procent bland de mellan 18-24 år. På avdelningen arbetar man för att stärka deltagarens egen förmåga att uppnå ett självständigt liv genom att tillgodose rätt stöd, till rätt person, i rätt tid och av rätt aktör. Man har även ett uppdrag att skapa möjligheter för praktik och feriearbete för ungdomar. Du kan läsa mer på sidan om Arbetsmarknadscenter. 

Senast uppdaterad: 14 juni 2024