Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Sandupptagning pågår

På grund av att det kom snö sent på säsongen och en vinter med mycket växlande temperaturer och halka är vi senare än vanligt med sandupptagningen. Vi jobbar på så fort vi kan och ber om tålamod och överseende.

Kille som står på en grusig gata.

I år kom det mycket snö sent på vintersäsongen. Detta gjorde att vi behövde fokusera på att skotta snö under en period då vi under tidigare år redan har varit i gång med sandupptagningen.

För att vi ska kunna sopa upp sanden med våra maskiner behöver vi också samtidigt spola vatten för att det inte ska damma från våra maskiner. Det är möjligt först när det är plusgrader för att vattnet inte ska frysa.

Det är framför allt i de norra kommundelarna som det återstår en hel del, medan vi snart är klara i de södra kommundelarna. För att skynda på arbetet och kunna bli klara snabbare har vi tagit in extra resurser och jobbar för fullt med alla enheter vi har att tillgå. Vi ber om tålamod och överseende och hoppas på att sanden ska vara uppsopad så snart som möjligt. Ser ni att vi har missat något ställe i juni, då vi beräknar att arbetet ska vara helt klart, är ni välkomna att göra en felanmälan. 

Välkommen att lämna dina synpunkter eller gör en felanmälan via vår synpunktshantering

Mer information om sandupptagningen i Haninge 

 

Senast uppdaterad: 12 maj 2023