Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Elever i Tungelsta skola hjälper forskare

För andra året i rad har Tungelsta skola blivit antagna till Forskarhjälpen som är ett projekt i Nobel Prize Museums regi. I år deltar elever från årskurs 8 i projektet Tångskogsjakten, där de samlar in blåstång för att undersöka den biologiska mångfalden.

Blåstång på en stenig strand Foto: Mostphotos

Eleverna Amanda Möllmark och Alice Bäck kommer representera Tungelsta skola vid tävlingen som avgörs på Nobel Prize Museum. Förutom äran finns också chans att vinna 5 000 kr till klasskassan.

Tångskogsjakten — 2023 års projekt i Forskarhjälpen

Förra året deltog årskurs 9 och då handlade projektet om läkemedel i vattnet: Elever i Tungelsta skola hjälper forskare spåra läkemedelsrester i naturen

Om forskarhjälpen

I Forskarhjälpen får skolelever möjlighet att prova på riktig forskning. Eleverna får en djupare förståelse för vad ett forskningsprojekt kan innebära, och forskarna får samtidigt hjälp med sin forskning. Projektet uppskattas av både elever och lärare då eleverna får möjlighet att utveckla förmågor i flera ämnen som svenska, biologi, kemi och bild.

Senast uppdaterad: 11 december 2023