Konserthösten i Haninge

Hösten är här, och med det även konserthösten i Haninge. Vi bjuder in till en mängd spännande lunchkonserter under hösten. Njut av Anna Järvinens svävande och eteriska musik, Sofie Livebrant med texter av Emily Bronte, skön jazz med Ellas kapell och en unik ackordeonist från Estland.

Tuulikki Bartosik sitter vid havet med sin ackordeon. Tuulikki Bartosik spelar på Nästa Jordbro den 28 oktober. Foto: Ingridient

I höst kan du ta del av ett stort antal lunchkonserter i Haninge. Många av konserterna är gratis och det finns något för alla åldrar.

Melodiburen musik med Anna Järvinen

Biblioteket i Brandbergen firar 20 år, och det firas bland annat med en lunchkonsert med kompositören, musikern och säregna sångerskan Anna Järvinen och pianisten Fredrik Swahn. Både finska och svenska låtar utlovas. På kalaset kommer vi också bjuda på tilltugg. Fri entré!

När och var: Fredag 7 oktober kl 12:30 på biblioteket i Brandbergen. 

Läs mer om konserten med Anna Järvinen här. 

Äventyr med Tuulikki Bartosik

Tuulikki Bartosik, med rötterna i Estland är en mycket innovativ och spännande ackordeonist. Hennes fantasi och äventyrliga musik har fascinerat publiken i Estland, Finland och Sverige under många år. Hon har släppt sex album och alldeles nyligen kom hennes sjunde. Missa inte denna spännande och kreativa artist. Fri entré. Caféet I Nästa Jordbro håller öppet med billig fika. Konserten ingår i serien Musik till vardags i samarbete med Musikcentrum Öst och Kulturens.

När och var: Fredag 28 oktober kl 12:30 på allaktivitetshuset Nästa Jordbro. 

Läs mer om konserten med Tuulikki Bartosik här. 

Mellanöstern i melankolisk jazzton

Saman Alias är klarinettist och kompositör som jobbar både internationellt och i Sverige sedan många år.  De nakna melodierna vecklas varsamt ut i strama och avskalade arrangemang.  Kärleken till Mellanösterns modala och melodiska tonsystem löper som en röd tråd genom skivan. Fri entré.

När och var: Fredag 25 november kl 12:30 i Haninge kulturhus. 

Läs mer om konserten med Saman Alias här. 

Fler lunchkonserter i höst

 

Senast uppdaterad: 19 september 2022