Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Nu lanseras Unikum för grundskola och gymnasiet – du som vårdnadshavare berörs

I och med terminsstarten tas Unikum i drift för grundskolan och gymnasiet. Grundskolans nuvarande plattform Schoolsoft och gymnasiets och vuxenutbildningens plattform V-klass kommer avvecklas successivt. Uppgifter som rör myndighetsutövning, som närvaro och betyg samt omdömen, kommer flyttas över till Unikum.

Unikum - ubf:s gemensamma utbildningssystem Unikum - ubf:s gemensamma utbildningssystem

Som vårdnadshavare behöver du ladda ner appen Unikum familj och uppdatera dina egna kontaktuppgifter i Unikum då dessa inte följer med från din tidigare skolplattform. Om du har barn i skolan som har fritidsplacering så kan du även lägga in de tiderna för ditt barn i appen.

App för mobil eller platta

Ladda ner appen Unikum familj från App store (iPhone) eller Play butiken (android). Du loggar in antingen med Bank-ID eller Freja-ID. Om du som vårdnadshavare inte har möjlighet att logga in med Bank ID eller Freja-ID så behöver du kontakta din skola. Har du flera barn i olika verksamheter kan du nu se alla dina barn i samma app. Vill du lära dig hur appen fungerar kan du klicka på ”Tjuvkika i appen” -  uppe i högra hörnet på appens första sida. Du kan även titta på denna instruktionsvideo.

Via webben för dator

Du kan naturligtvis även använda Unikum via webben. Välj ”Andra sätt att logga in” och klicka på Haninge kommun i listan. Inloggning sker med Bank-ID eller Freja-ID. Om du som vårdnadshavare inte har möjlighet att logga in med Bank ID eller Freja-ID så behöver du kontakta din skola.
Har du flera barn i olika verksamheter kan du nu se alla dina barn på samma webbplats.

 

Läs mer om Unikum och Haninges skolor

Frågor och svar om Unikum - riktat till vårdnadshavare

Senast uppdaterad: 22 augusti 2022