Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Succé för simsalabim sommarsim

Totalt 1 236 barn och unga. Så många deltagare anmälde sig till i Haninge kommuns sommarsimskola i år.

Barn som plaskar i en pool.

Att kunna simma är livsviktig kunskap – och dessutom ett kul sätt att röra sig. I år satsade därför Haninge kommun extra på gratis sommarsimskola för barn och ungdomar i kommunen. Hela sommaren har det anordnats simskola på Höglundabadet, Brandbergsbadet och i Torvalla simhall.

Satsningen simsalabim sommarsim riktade sig till barn och unga mellan 6 och 17 år. Förutom ökade simkunskaper har barnen fått vattenvana, lärt sig bad- och båtvett och hur man är säker i och nära vatten.

– Jag är så stolt över det fantastiska arbete som våra simlärare gjort och över alla barn som kämpat och haft roligt i bassängerna och utvecklat sina simkunskaper, säger Elisabeth Strömberg, enhetschef på Torvalla Sportcenter.

– Sommarsimskolan har varit en viktig satsning både för att öka vattensäkerheten och för att uppmuntra till fysisk aktivitet, fortsätter hon.

På Höglundabadet och Brandbergsbadet är det nu färdigplaskat för säsongen. Men det finns andra möjligheter öva på simning även resten av året. Skola, föreningar och Torvalla simhall erbjuder ordinarie simundervisning. Och på Torvalla finns alltid utrymme för både lek, övning och motionssim.

Kort om simsalabim sommarsim

  • Deltagandet var gratis.
  • Totalt 1 236 anmälda deltagare.
  • 103 simskolegrupper med 12 anmälda barn i varje.
  • 11 simlärare jobbade med sommarsimskolorna.

Senast uppdaterad: 29 augusti 2022