Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Minifestival på Poseidons torg och invigning av Kulturhusparken

På lördag den 11 september är det minifestival på Poseidons torg och i Kulturhuset i Handen. Minifestivalen bjuder bland annat på vertikala uppträdanden i träden, ett verkligt men overkligt tv-spel med danskollektivet Arkeolog8 och vi får följa med på en jazzresa med Fri Luft. Vi inviger också Kulturhusparken, delar ut kulturstipendier och har en finsk bok-release.

Minifestivalens program

Datum: lördag den 11 september 2021
Tid: kl 11.00–16.00
Plats: Poseidons torg, Kulturhuset och Kulturhusparken i Handen

Kl 11.00–12.30: 1up med Arkeolog 8
Fyra föreställningar som växlar mellan platserna Poseidons torg och busstorget.

Kl 11.20–11.40: Konsert med Dragons
Musiklärare Mårgan Höglund presenterar gruppen Dragons. Dragons är en pop- och rockensemble bestående av drivna musikanter i Haninge kulturskola och har funnits sedan 2016. Dragons spelar en blandad repertoar med låtar från 70-talet fram till nutid.

Kl 12.35–12.55: Konsert med ackordeonist Andreas Nilsson

Kl 13.00–13.20: Stipendieutdelning samt tal av Marina Seinegård, ordförande i Kultur- och demokratinämnden. 

Kl 13.20–13.40: Orkestern FriLuft börjar på Poseidons torg och leder massorna till Kulturhusparken.

Kl 13.30–14.15: Trädperformance - vertikal luftdans på trädstammar med  Maria Jernström & Hui-Han Hu Gustavsson.
Läs mer om aktiviteten

Kl 13.40–14.40: Gemensam invigning av Kulturhusparken med bland annat invigningstal av nämndernas ordförande Petri Salonen (C), ordförande i stadsbyggnadsnämnden och Marina Seinegård (C), ordförande i Kultur- och demokratinämnden

Kl 14.15–15.30 Bokrelease - Ett halvt sekel sisu, en nutidshistoria om Haninges sverigefinnar mellan åren 1971-2021 med öpppningstal av kommunstyrelsens ordförande Meeri Wasberg (S).

Musik av Patjas-Antila- Harri Ihanus trio

Ta del av programmet i sin helhet här


Invigning av Kulturhusparken

Kulturhusparken i HandenKulturhusparken i HandenFoto: Tomas Södergren

I skogspartiet bakom Kulturhuset ligger Kulturhusparken som med nya planteringar, bättre belysning och fler sittplatser blivit Handens ny parkpärla. Vid skymningen breder Anna Lidbergs ljuskonstverk Återsken ut sig över parkens ståtliga tallar, berg och över stora stenar och skapar magi.

Kulturhusparken färdigställdes under försommaren och nu är det dags för den formella invigningen av parken samt av ljuskonstverket.

Invigningen startar kl 13.40 med invigningstal av Petri Salonen (C), ordförande i stadsbyggnadsnämnden och Marina Seinegård (C), ordförande i kultur- och demokratinämnden.

Senast uppdaterad: 10 september 2021