Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Ny promenadguide berättar om Årsta slott genom tiderna

Visste du att korsriddare bebodde Årsta under medeltiden – och vet du vad en iskälke är för något? Med appen Upptäck historien kan du bli guidad till Årstas många spännande historier i en ny guide till slott och herrgårdsmiljöer i Stockholms län.

Årsta slott Årsta slott. Foto: Johan Gustafsson

I appen Upptäck historien finns en rad guider till olika platser med historia. Vid Årsta slott i Haninge kan du göra en vandring och hitta spåren efter vikingar, korsriddare, adelsdamer och äventyrare som levt vid Årsta. Hela turen är ca 4 km lång men du väljer själv om du vill gå hela på en gång eller göra flera utflykter. Om du vill får du berättelserna i appen upplästa för dig.

Ladda ner appen från AppStore eller GooglePlay och ge dig ut på upptäcktsfärd. Vill du ta del av Årstas historier hemma vid datorn hittar du guiden på den förenklade webbversionen av appen. 

Upptäck flera Haningehistorier

I appen Upptäck historien hittar du också guider till spännande promenader i Handen och Tungelsta, och till Haninges runstenar och medeltida kyrkor. Upptäck historien produceras av Stockholms läns museum i samarbete med kommunerna i länet.

Samarbete med Stockholms läns museum

Appen Upptäck historien produceras av Stockholms läns museum i samarbete med länets kommuner.

Kontakt

Anna Röst, intendent Kulturmiljö Haninge/Årsta slottsmuseum.

08-6068250

anna.rost@haninge.se

Senast uppdaterad: 27 oktober 2021