Hej! Du använder en gammal webbläsare

Inom kort kommer vissa funktioner på haninge.se inte fungera med den här gamla webbläsaren. Vi vill gärna ha dig kvar som besökare och rekommenderar att byta till Mozilla Firefox, Google Chrome eller Microsoft Edge.

Så anpassar vi verksamheterna utifrån nya smittskyddsåtgärder

Ordförande i idrotts- och fritidsnämnden och kultur- och demokratinämnden har beslutat om anpassningar i Haninges kultur- och fritidsverksamheter.

Två barn som sitter på isen.

Sedan den 23 december gäller nya smittskyddsåtgärder för att minska spridningen av covid-19. Den 12 januari och den 19 januari skärptes åtgärderna ytterligare.

Vi fortsätter att hålla öppet – men vi behöver hjälpas åt att hålla avstånd och undvika trängsel. I kommunens lokaler för kultur och idrott införs ett maxantal när det gäller besökare. Det finns skyltar på plats som talar om hur många besökare som får vistas i lokalen samtidigt. Begränsningarna i antalet besökare gäller till exempel Torvalla simhall, allmänhetens åkning i ishallarna och Kulturhuset. Däremot påverkas inte föreningars barn- och ungdomsverksamhet.

Även arrangemang kan påverkas, med begränsningar i antalet deltagare eller krav på vaccinationsbevis.

Läs mer under Så anpassar vi våra verksamheter vad som gäller för den verksamhet du vill besöka.

Beslut om åtgärder i Haninge kommun

– Ännu en gång påverkar regeringens restriktioner idrott och fritidsaktiviteter. Idrotten har tagit ett stort ansvar under hela pandemin och gör ett viktigt arbete för att minska smittspridningen samtidigt som det är oerhört viktigt med fysisk aktivitet. Kultur och fritidsförvaltningen har snabbt kunna ställa om verksamheterna för att begränsa smittspridningen. I det här fallet handlar det om att begränsa antalet personer som är på plats samtidigt, som i simhallen och allmänhetens åkning i ishallarna. Jag är glad över att vi kan fortsätta hålla öppet och inte stänga ner helt som för ett år sedan. Alla måste vi ta ett ansvar för att minska smittspridningen och samtidigt är barn- och ungdomsverksamhet fortsatt prioriterat då det är viktigt att barn har tillgång till en meningsfull och aktivt fritid, även när det är pandemi, säger Nicole Forslund (L), idrotts- och fritidsnämndens ordförande. 

– Regeringens restriktioner påverkar också kulturverksamheten här i Haninge. Det är viktigt att vi gör vad vi kan för att bidra till en minskad smittspridning, samtidigt bör vi inte vidta strängare åtgärder än nödvändigt. Kulturens roll i samhället som skapar mötesplatser, glädje och förundran ska inte underskattas. Särskilt i denna tid när vi tvingas leva allt mer isolerat kan kulturen spela en betydelsefull roll i människors vardagsliv. Jag är därför tacksam för att vi istället för att stänga igen anpassar våra verksamheter efter de rådande förutsättningarna, säger Marina Seinegård (C), kultur- och demokratinämndens ordförande.

Här kan du läsa hela besluten av ordförande i idrotts- och fritidsnämnden, respektive kultur- och demokratinämnden:

Information om samtliga smittskyddsåtgärder 

Åtgärder mot covid-19 i januari, Folkhälsomyndigheten

Krisinformation från svenska myndigheter, Krisinformation.se

Senast uppdaterad: 19 januari 2022