Fredrika Bremergymnasierna – Riksäpplet
First class Fredrika.se VKlass         Haninge kommuns logga
Lämna din synpunkt / klagomål  

                  

TRANSLATE
Translate this page

Please select your language of choice in the list below.
You can close this dialog by clicking the "x" in the upper right corner.


Vi har gymnasievalet för dig!

På Riksäpplet förenas de olika gymnasieprogrammen till ett Entrepenörscollege. 

Här samlar vi utbildningar av olika karaktär under samma tak med en gemensam nämnare; vi kombinerar kunskap med kreativitet och stimulerar initiativförmågan hos dig som elev.

Det här är för dig som vill ha en högkvalitativ utbildning på Ekonomiprogrammet inriktning ekonomi och juridik, Restaurang- och livsmedelsprogrammet samt Handels- och administrationsprogrammet.

Ett mål för Haninge Entreprenörscollege är att du som elev ska vara väl förberedd när du lämnar skolan. Förberedd att möta framtiden oavsett om du väljer att studera vidare eller att jobba. Du får gedigen kunskap inom ditt område och vet vad kunskaperna ska användas till, då vi även jobbar i ”skarpt läge”, det vill säga med ”riktiga” arbetsuppgifter hämtade från verkligheten. I sann entreprenörskapsanda bygger vi upp ett nära samarbete med omkringliggande näringsliv.

Haninge Entreprenörscollege erbjuder dig praktik på samtliga program i olika omfattning. Inom yrkesprogrammen finns redan idag ett väl etablerat samarbete med företag som tar emot elever på arbetsplatsförlagd utbildning.

Vi drar nytta av varandra inom Haninge Entreprenörscollege. De olika utbildningarna renodlar sina respektive inriktningar och du arbetar med uppgifter där du får möjlighet att använda teori i verkliga situationer. Till exempel kan den som studerar på Restaurang- och livsmedelsprogrammet driva restaurang samtidigt som elever på Ekonomiprogrammet tar hand om restaurangens bokföring och redovisning. Allt under handledning av lärarna såklart.

Ett annat mål är att du som elev ska kunna stå på dina egna ben. Haninge Entreprenörscollege bidrar till att stärka din sociala kompetens genom att se dig som individ och ge dig de möjligheter just du behöver för att utveckla din egen förmåga att ta ansvar och samarbeta. Här möts vi med stort engagemang och höga ambitioner i en trivsam atmosfär.

Fredrika Bremergymnasierna. I hjärtat av Haninge.

Fredrika Bremergymnasierna – Riksäpplet, Marinens väg 30, 136 81 Haninge  |  Telefon: 08-606 80 67  |  riksapplet@edu.haninge.se


Stäng

Du använder en webbläsare som den här webbplatsen inte stödjer helt. Det kan därför hända att någon funktion på webbplatsen inte kommer att fungera som den ska.

Stäng

Du använder en webbläsare som den här webbplatsen inte stödjer helt. Det kan därför hända att någon funktion på webbplatsen inte kommer att fungera som den ska.