Runstensskolan
TRANSLATE
Translate this page

Please select your language of choice in the list below.
You can close this dialog by clicking the "x" in the upper right corner.

 

Runstensskolan skall vara det självklara valet för föräldrar och elever. Verksamheten i Runstensskolan skall för elever och personal upplevas som meningsfull och trygg.


Skolan har börjat använda SchoolSoft

Uppdateringar kommer att ske kontinuerligt
Logga för SchoolsoftSchoolSoft är ett modernt, webbaserat, system som gör informationsutbytet mellan lärare, elever och vårdnadshavare enkelt, överskådligt och lättillgängligt. Detta innebär för dig som vårdnadshavare att du kontinuerligt kan följa ditt barns utveckling och få tillgång till all information som berör er – dygnet runt. Att vårdnadshavare ges chansen att i större grad ta del av elevens skoldag har visat sig öka elevens chanser att nå sina studiemål. Du håller dig uppdaterad via internet – enkelt och bekvämt.  

Alla vårdnadshavare har fått ett brev med mer information och inloggningsuppgifter. Vi i skolledningen vill understryka vikten av att alla vårdnadshavare loggar in i SchoolSoft och läser igenom kontaktuppgifter som finns där och justerar eventuella fel så dessa är aktuella. Du kan logga in i systemet via länken högst upp på skolans hemsida eller från www.haninge.se. Du kan även logga in med Bank ID och Mobilt Bank ID     

Här kan du se instruktionsfilmer på hur du gör för att använda Schoolsoft


Välkommen på en föreläsning om Sociala medier!

8 oktober kl 19.00 - 20.00 i matsalen.

Mia från Trygghetsteamet kommer att hålla denna föreläsning.

Utvecklingen inom sociala medier går väldigt fort fram samt att barn alltmer i de lägre åldrarna börjar använda de sociala medierna. Hur gör vi för att förebygga och motverka tex kränkningar som sker på nätet? Hur kan vi vuxna stödja våra barn och elever?

sociala medier

I början av föreläsningen kommer Inger Dahlberg och håller en kort presentation om "ABC-Alla Barn i Centrum"

ABC är gruppträffar för alla föräldrar till barn 3-12 år. Träffarna syftar till att stärka relationen mellan barn och förälder. Innehållet utgår från forskning kring föräldraskap och barns utveckling, samt FN´s barnkonvention.


 • Vecka 38 
 • Onsdag 17 september - Skoljoggen
 • Vecka 39 –
 • Vecka 40 –

 • Vecka 41
  Onsdagg 8 oktober – Föräldramöte gällande Sociala medier! Välkomna!


Köksnytt – Njut av varje minut!

Skolstarten har verkligen gått bra här i matsalen.

Tänk på att vi måste vinna stjärnor.

Det är Haninge matvecka V.39 då äter vi mat som kommer från våra handlare, bönder och lantbrukare i vår närhet. Det händer även andra roliga saker i kommunen den veckan så läs tidningen. Ni kanske kommer på öppet skolkök?

We love you / köket


Haninge matvecka

Öppet skolkök på Runstensskolan

Fredagen den 26 september

Under tre matveckor har vi på Runstensskolan bjudit våra trogna middagsgäster på vegetarisk mat för att främja smak, hälsa, miljö och klimat.

I år vill vi vända på kakan och bjuder in på fredags mys så med hjälp av en ko från Gålö lagar vi:

 • Barnens favorit nr 1
 • Runstens tacobuffét med olika alternativ och tillbehör

Ibland lite enklare och ibland lite festligare. Bordsbokning görs via haninges hemsida eller telefon eller mail direkt till köket. Först till kvarn gäller.

Välkommen!


Runstensskolan samlar på plastkorkar 

Vi har nu lyckats samla ihop 50 kg plastkorkar. Bra jobbat! 

Johan har börjat samla plastkorkar från petflaskor, mjölkpaket etc för att bidra till en kampanj som ger rullstolar till behövande barn i Polen. Det är en polsk bekant till Johan som heter Josef som brinner för detta och ser till att korkarna kommer till Polen. Den som vill får gärna hjälpa den snälle Josef att samla korkar för att ge rullstolar till behövande barn. Det behövs ca 250 kg korkar för att det skall bli en rullstol, men om vi alla hjälps åt så är allt möjligt. Korkarna kan ni lämna till Johan i köket. Det har redan samlats ihop en stor hink.

Tack på förhand. Johan Beer

«
september 2014
»
tiontofr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Fler händelser
Kontakt

Björn Lundin
intendent
08-606 80 90 

Annika Gustafsson
hemsideansvarig, IT-pedagog
070-606 80 11 

Kontakt personal 


 Länk till tillgänglighetsdatabas


Sjukanmälan

Sjukanmälan under terminstid görs helst till Schoolsoft före kl. 7:45 vid behov kan det även göras till telefon 08-606 80 90, telefonsvarare finns. Uppge datum, elevens namn och klass.

Under skollov görs sjukanmälan till fritids på nummer 08-606 70 23.


smart dip


Följ oss på Facebook och Instragram
Ikon för Facebook  Instagram


Aktuellt

En vädjan till er föräldrar som lämnar era barn med bil på morgonen!
Vi vädjar till er att inte parkera på personalens platser på Källvägen. Vi har ett begränsat antal platser och även om ni bara gör ett kort stopp så leder det till att våra platser är upptagna och personalen har svårt att hinna till sina lektioner.

Tack på förhand!


Måndagen den 27/10, v 44, har fritids stängt då all personal har utbildning


Under höstterminen 2014 stänger fritids 16:00 för APT:

 • Torsdag 25/9
 • Torsdag 23/10
 • Torsdag 27/11

Runstensskolan – Runstensvägen 9, 136 81 Haninge   |   08-606 80 90    |   runstensskolan@haninge.se


Stäng

Du använder en webbläsare som den här webbplatsen inte stödjer helt. Det kan därför hända att någon funktion på webbplatsen inte kommer att fungera som den ska.

Stäng

Du använder en webbläsare som den här webbplatsen inte stödjer helt. Det kan därför hända att någon funktion på webbplatsen inte kommer att fungera som den ska.