Länk till startsidan
TRANSLATE
Translate this page

Please select your language of choice in the list below.
You can close this dialog by clicking the "x" in the upper right corner.


Mark och lokaler

Albyberg •  Brandbergen •  Fors Trafikplats • Handen handelsområde
Handens industriområde • Håga industriområde • Jordbro Företagspark
Kvarntorp arbetsplatsområdeBild till vänster, Nedre Ruden. Bild till höger, Najaden

Haninge kan erbjuda mark och lokaler med stor bredd; från industriområden till kunskapsintensiv, stimulerande miljö. Och utöver närhet till såväl bra infrastruktur och välutvecklade kommunikationer möts du i Haninge av många inspirerande omgivningar – inte ett oviktigt säljargument gentemot personal och kunder.

Haninge är en grön kommun i flera bemärkelser, och passar därför dig med miljöprofil kring verksamheten. Järnvägsspår bjuder på alternativa transportmöjligheter – likaså är det centrala läget gynnsamt, med närhet till både hamnar, flygplatser och europavägar.

I huvudsak är det i dagsläget fem företagsområden i Haninge som den mesta utvecklingen kretsar kring. I tätorten märks Handens industriområde med logistik-, tjänste-, och bilföretag men också småindustri och kontor. Strax norr, intill länsväg 73, hittar du Handens handelsområde, med tyngdpunkt på detaljhandel – idag flankerat av ICA Maxi, Biltema, Coop Forum och Siba.

På promenadavstånd från Handens handelsområde ligger Brandbergen. Här finns ett mindre köpcentrum och två arbetsplatsområden – ett i söder och ett i norr, vilka har en blandning av kontor, handelsföretag inom motorbranschen, service och tjänsteföretag. I den nordvästra delen av Haninge finns Kvarntorps arbetsplatsområde – detaljplanerat för småindustri, idag dominerat av företag inom handel och lagerhotell.

I de sydligare delarna av kommunen märks Jordbro Företagspark med företag som Coca-Cola, Osram, Map Sverige, Dagab och Åhléns. Lite längre söderut, mellan Västerhaninge och Tungelsta finns Håga Industriområde med lokaler för produktion, lager och kontor.

Haninge rustar nu också starkt för en framtida tillväxt. Längs med länsväg 73, mellan centralorten Handen och Västerhaninge, projekteras Stockholmsområdets nya företagscentra Albyberg. Något söderöver planläggs även Fors Trafikplats.

Publicerad av info@haninge.se
Senast uppdaterad 2015-02-04

Kontakt

Göran Holm är vd för svenska Coca-Cola

Göran Holm är vd för svenska Coca-Cola – ett av flera internationella företag som valt att satsa på Haninge. Tillgången till bra vatten, en god logistik och kompetent arbetskraft var några av kriterierna när Coca-Cola valde Haninge som etableringsort för sitt svenska huvudkontor. Vilka förutsättningar krävs för ditt företag?

Läs mer i broschyren om att driva företag i Haninge


Bildspel om Haninge

Rätt plats för ditt företag (34 sek)
Att bo och leva i Haninge (29 sek)
Haninge – för aktiv fritid (41 sek)

Haninge kommun, 136 81 Haninge. Besöksadress: Rudsjöterrassen 2, Telefon 08-606 70 00, Fax 08-606 89 10, haningekommun@haninge.se  Till intranätet


Stäng

Du använder en webbläsare som den här webbplatsen inte stödjer helt. Det kan därför hända att någon funktion på webbplatsen inte kommer att fungera som den ska.

Stäng

Du använder en webbläsare som den här webbplatsen inte stödjer helt. Det kan därför hända att någon funktion på webbplatsen inte kommer att fungera som den ska.