Länk till startsidan
TRANSLATE
Translate this page

Please select your language of choice in the list below.
You can close this dialog by clicking the "x" in the upper right corner.


Mat och måltider

Glad kille med sin skollunch

I Haninge lyfter vi fram den lustfyllda måltiden varje dag i förskolan och skolan. Med gemensamma riktlinjer för maten som serveras vill vi väcka intresse och på ett positivt sätt uppmuntra till bra och hållbara matvanor.

Haninges inspirationsmatsedel, som tas fram av kommunens kockar och koststrateg, följer Livsmedelsverkets råd och styr vilka huvudingredienser som serveras och på vilka dagar. En gemensam matsedel ser till att alla förskolor och skolor får en god och näringsriktig lunch samt att maten följer skollagens lagkrav om näringsriktiga skolmåltider. Den underlättar även för er där hemma att planera middag.

En del kök väljer ibland att servera en annan maträtt men utgår från samma huvudingredienser. Skolornas kompletta menyer finns uppdaterade på Skolmatsappen, se mer information till höger.

I Haninge finns 65 kök som drivs i kommunal regi inom förskola och skola, hela 90 % lagar all mat på plats i välutrustade tillagningskök. Vi lagar mat av bra råvaror i Haninge och minimerar med andra ord användning av helfabrikat.

Vi vill ha nöjda matgäster så tveka inte att höra av dig till ditt barns kock i förskolan eller kökschefen i din skola, alternativt koststrategen, om det är något du undrar över.  Matråd på skolorna gör eleverna delaktiga i vad som serveras och varför, utvecklar måltidsmiljön och måltidsupplevelsen.

Ytterst ansvarig för respektive måltidsverksamhet är förskolechef/rektor.

Smaklig måltid!

Publicerad av barnochutbildning@haninge.se
Senast uppdaterad 2015-02-24

Kontakt

Catarina Heilborn
Koststrateg
Kommunstyrelseförvaltningen
08-606 70 97
catarina.heilborn@haninge.se

Om du vill

Nu kan du ladda ner en kostnadsfri app till din mobiltelefon där du kan se matsedlarna för Haninges skolrestauranger.

Appen heter Skolmaten och kan laddas ner till iPhone och Androidtelefoner. Mer information om appen hittar du på nedanstående länk.

dinskolmat.se

Haninge kommun, 136 81 Haninge. Besöksadress: Rudsjöterrassen 2, Telefon 08-606 70 00, Fax 08-606 89 10, haningekommun@haninge.se  Till intranätet


Stäng

Du använder en webbläsare som den här webbplatsen inte stödjer helt. Det kan därför hända att någon funktion på webbplatsen inte kommer att fungera som den ska.

Stäng

Du använder en webbläsare som den här webbplatsen inte stödjer helt. Det kan därför hända att någon funktion på webbplatsen inte kommer att fungera som den ska.