Länk till startsidan
TRANSLATE
Translate this page

Please select your language of choice in the list below.
You can close this dialog by clicking the "x" in the upper right corner.


Barn och utbildning

E-tjänster för skola och barnomsorg

Håll dig informerad och kontakta barnomsorg och skola via kommunens e-tjänster.

Du behöver ett föräldrakonto
Om du inte har fått ditt föräldrakonto när barnet börjat i förskola, kommunal grundskola eller gymnasiet ansöker du här.

Klicka på bilderna för att
ansöka om plats i förskola, fritidshem eller logga in i någon av e-tjänsterna för barnomsorg och skolor.

Här kan du ansöka om förskoleplats via kommunens e-tjänst. Här kan du ansöka om fritidshemsplats via kommunens e-tjänst.
Logga in till e-tjänsten för din barnomsorg. Logga in till e-tjänsten för grundskolan. Logga in till gymnasieskolans e-tjänst.

Skolval 2015

Skolvalet inför förskoleklass (6-årsverksamhet) respektive åk 7 är nu stängt.

Om du har glömt att göra ett aktivt val för ditt barn eller önskar ändra ditt val får du kontakta den/de skolor du/ni själva är intresserade av.


En digital skola för alla – var med och ställ krav

Många tycker att det är svårt att använda skolans system och plattformar för pedagogiska och administrativa uppgifter. Nu startar ett projekt finansierat av myndigheten Vinnova, för att beskriva hur systemen kan bli bättre.

Funka Nu kommer att genomföra projektet och ska nu samla in synpunkter på dagens system från föräldrar, elever och skolpersonal. De system som skolorna i Haninge kommun använder är Schoolsoft, Dexter och V-klass. Tala gärna om vad du tycker genom att klicka på en av länkarna nedan och svara på enkäten.

Enkäten till skolpersonal
Enkäten till föräldrar

Se "En digital skola för alla", för mer information om projektet


Kulturhantverket - ny yrkesintroduktionsutbildning

VerktygNu finns Kulturhantverket, en utbildning inom byggnadsvård på gymnasieskolan Fredrik. Utbildningen vänder sig både till ungdomar i gymnasieåldern och unga vuxna. Här förenas arbetsmarknadens behov av kompetens inom äldre byggteknik med behovet av utbildning och försörjning hos de studerande.

Läs mer om utbildningen här


Flexibel skolgång

Nu finns det en handlingsplan för flexibel skolgång, som grund -och förskolenämnden godkänt. Handlingsplanen beskriver vilka krav och möjligheter skolans styrdokument ställer för en flexibel skolgång.

Handlingsplanen innehåller också en ”checklista” till stöd för rektorer.

Rapporten Kortare eller längre tid än tio år
Handlingsplan för flexibel skolgång – att hoppa över en klass och gå om en klass


Haninge – näst bästa skolmatskommun i Sverige

Hjärta av grönsakerVid gårdagens White Guide Junior gala var vi nästan bäst. I kategorin Årets Skolmatskommun 2014 placerade sig Haninge kommun på en hedersam andra plats.

För att placera sig högt på listan ska man göra bra ifrån sig när det gäller:

  • Tydlighet i vision och mission
  • Helhetstänk
  • Genomförda projekt med positiva resultat

Haninge var utvald som en av de tio bästa kommunerna i kategorin Årets Skolmatskommun i den nationella tävlingen White Guide Junior 2014.

Runstensskolan och Brandbergsskolan var båda två nominerade i två olika kategorier, Årets skolrestaurang och Årets Hållbara Offentliga Gastronomi. Dessutom var kommunens koststrateg Catarina Heilborn nominerad till priset som Årets måltidschef. De personer som var nominerade till priset Årets Måltidschef har alla lyckats med uppdraget att utveckla de offentliga måltiderna i sin kommun genom god kommunikation, helhetssyn, tydlighet och helhjärtat fokus på matgästen.

Bedömningen är gjord av en jury som provat luncher i drygt 300 skolor och förskolor runt om i Sverige. Priset Årets Skolmatskommun går till kommuner som förstår vikten av goda och näringsriktiga skolmåltider och som tydligt visar att de är beredda att satsa på kökspersonal, upphandlare, måltidschefer, nya grepp och goda initiativ som sätter matgästen i centrum.

Här kan du läsa mer om White guide junior och vinnarna


Ny hemsida jämför landets skolor

På grundskolekvalitet.se kan du enkelt jämföra landets grundskolor, kvalitetsmåtten utgår från nationella prov och betyg. Webbplatsen gör det enklare för både föräldrar och elever att få tydlig information inför valet av grundskola.

Grundskolekvalitet.se är ett samarbete mellan Friskolornas riksförbund, Sveriges Kommuner och Landsting och Svenskt Näringsliv.

Här hittar du grundskolekvalitet.se


Vy över den planerade huvudentrén till det nya gymnasiet

Fredrik – Haninges nya yrkesgymnasium

Nu är spaden satt i jorden för kommunens nya yrkesgymnasium Fredrik. 600 elever kommer att få plats i skolan där de ska studera fordons-, industri-, el- eller bygg- och anläggningsprogram.

I nya Fredrik kommer det att finnas toppmoderna verkstäder och teorisalar. Skolan kommer också att ha ett eget tillagningskök med matsal. Allt beräknas vara klart till höstterminen 2016. I projekteringen av skolan har kommunen bildat fokusgrupper med elever och representanter från det lokala näringslivet för att öka delaktigheten och säkra att skolan uppfyller de modernaste kraven.

Se bilder från spadtaget här
Läs pressmeddelandet och se bilder från första spadtaget

Haninge kommun, 136 81 Haninge. Besöksadress: Rudsjöterrassen 2, Telefon 08-606 70 00, Fax 08-606 89 10, haningekommun@haninge.se  Till intranätet


Stäng

Du använder en webbläsare som den här webbplatsen inte stödjer helt. Det kan därför hända att någon funktion på webbplatsen inte kommer att fungera som den ska.

Stäng

Du använder en webbläsare som den här webbplatsen inte stödjer helt. Det kan därför hända att någon funktion på webbplatsen inte kommer att fungera som den ska.